Analyse
Fiat 12 jaar geleden - vrijdag 16 december 2005

De Italiaanse autoconstructeur boezemt weer vertrouwen in, maar het herstel moet nog bevestigd worden.

De Punto geeft vertrouwen

De Italiaanse autoconstructeur boezemt weer vertrouwen in, maar het herstel moet nog bevestigd worden. Het aandeel blijft correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Zonder in euforie te vervallen, bevestigt de directie haar vertrouwen in het herstel van de groep. Ze steunt daarvoor vooral op de eerste verkoopcijfers van de nieuwe Punto : de meest winstgevende modellen verkopen beter dan verwacht en de doelstellingen 2005 liggen binnen bereik. Het ziet er voor 2006 dan ook goed uit wat de marges betreft, op voorwaarde dat de positieve trend zich kan doorzetten, want de concurrentie neemt overhands toe.
De inspanningenvan Fiat gaan echter verder dan de Punto. De groep is van plan het volledige gamma te verjongen om de klanten die ze de afgelopen jaren verloor terug te winnen en om de efficiëntie van het productieapparaat op te vijzelen. Er werd met Ford een akkoord gesloten om samen een kleine auto te ontwerpen en met Suzuki om motoren te fabriceren. En er zijn nog andere akkoorden in de maak met de bedoeling de productiekosten te delen. Bij Iveco (vrachtwagens) en New Holland (landbouw- en bouwmachines) ten slotte gaat men aan de kosten sleutelen in de hoop hetzelfde rendabiliteitsniveau te halen als de concurrentie
We mikken voor 2006 op een winst per aandeel van 0,60 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 7,59 EUR

Fiat is de zesde grootste autoconstructeur van Europa (Fiat, Alfa, Lancia, …) ; produceert ook vrachtwagens en landbouwmachines.

 

Deel dit artikel