Analyse
Telindus 12 jaar geleden - maandag 7 november 2005

Het bod van Belgacom werd verworpen en Belgacom verhoogde zijn bod niet.

Bod Belgacom verworpen

Belgacom verhoogde zijn bod niet, maar de koers staat nog altijd een stuk boven de biedprijs en houdt o.i. al ruimschoots rekening met de groeivooruitzichten. Duur aandeel.
VERKOPEN.

Enkele weken geleden deed Belgacom een openbaar bod op Telindus tegen 13,50 EUR per aandeel. De netwerkintegrator wees het bod echter af omdat het onvoldoende rekening zou houden met de strategie én de groeivooruitzichten. Als tegenzet wil Telindus haar 3-jarig herstelplan versnellen via forse bijkomende herstructureringen in de verlieslatende afdelingen (Duitsland, Italië, China, eigen producten). Mogelijk worden zelfs één of meerdere filialen gesloten, want elke divisie moet nu want elke divisie moet nu vanaf het eerste kwartaal 2006 een bedrijfsmarge halen van minstens 5 % (t.o.v. de 4 à 5 % die voordien als maatstaf gold). Wij hebben echter bedenkingen bij de haalbaarheid van het herstelplan. Telindus wil de komende 12 maanden ook meer dan 4 EUR per aandeel uitkeren aan de aandeelhouders. Wellicht wordt daarvoor de 4,7%-participatie in Mobistar en een deel van het vastgoed verkocht. Voorts bevestigde de groep haar verwachtingen voor 2005, maar de bedrijfswinst zal worden weggevaagd door de herstructureringskosten en de kosten gerelateerd aan het overnamebod. Voor 2006 rekenen wij op 0,47 EUR winst per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 14,45 EUR

Belgischl IT-bedrijf dat netwerkoplossingen ontwikkelt voor de publieke en private sector. Aanwezig in 14 landen (hoofdzakelijk in West-Europa), bijna de helft van de omzet wordt in de Benelux gerealiseerd.

Deel dit artikel