Analyse
Jenoptik 12 jaar geleden - maandag 21 november 2005

Ondanks de teleurstellende prestatie van de afdeling Clean Systems, beantwoorden de kwartaalresultaten aan de verwachtingen.

Clean Systems blijft een probleem

Ondanks de teleurstellende prestatie van de afdeling Clean Systems, beantwoorden de kwartaalresultaten aan de verwachtingen.
Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Het derde kwartaal werd afgesloten met een verlies van 0,12 EUR per aandeel, te wijten aan de tegenvallende prestaties van de divisie Clean Systems (ontwerp van stofvrije ruimtes). Die moest bijkomende lasten boeken omdat een project i.v.m. de nieuwe technologie├źn uitgesteld werd. Bovendien kreeg ze voor slechts 196 miljoen euro aan bestellingen binnen, 60 % minder dan een jaar eerder. Zelfs als men rekening houdt met het feit dat het onderdeel Geba├╝detechnik sinds eind 2004 geen deel meer uitmaakt van de groep is dit een verontrustende evolutie die de reeds lang geplande verkoop van de divisie nog moeilijker dreigt te maken.
De afdeling Photonics (optische elektronica) van haar kant pakte opnieuw met bemoedigende resultaten uit (hausse van de bedrijfswinst met 8 % tot 9,9 miljoen euro). De vraag naar optische componenten blijft hoog, met name voor medische en militaire toepassingen (lasers, detectiesystemen). Zopas heeft Photonics in het kader van zijn internationale ontwikkeling een samenwerkingsakkoord gesloten met het Amerikaanse Applied Photonics om het gebruik van de lasertechnologie in vlakschermen te bevorderen.

Koers op het moment van de analyse : 6,94 EUR

De Duitse groep Jenoptik is actief in de optische elektronica (lasers, detectiesystemen, enz.) en in het ontwerpen van stofvrije ruimtes (ruimtes met gecontroleerde en stofarme atmosfeer, nodig voor het aanmaken van elektronische componenten).

Deel dit artikel