Analyse
ARM Holdings 12 jaar geleden - donderdag 3 november 2005

De koers werd afgestraft door het omzetcijfer van het derde kwartaal, maar weerspiegelt niettemin de winstvooruitzichten.

Verwachtingen opnieuw bijgesteld

De koers werd afgestraft door het omzetcijfer van het derde kwartaal, maar weerspiegelt nog altijd niet de reële winstvooruitzichten. Duur aandeel.
VERKOPEN.

De Britse groep heeft het moeilijk om zijn beloftes na te komen: na een ontgoochelende omzet in het derde kwartaal, worden de omzetgroeiverwachtingen voor 2005 nu al voor de tweede keer teruggeschroefd. ARM hoopt nu nog op een stijging van 15 %, t.o.v. 15 tot 20 % voorheen. En deze keer is het niet alleen de Amerikaanse dochter Artisan (overgenomen eind 2004) die klappen krijgt. Ook het moederbedrijf wordt getroffen door de vertraging in de halfgeleidersector. ARM overtreft weliswaar nog altijd de gemiddelde groei in de sector, maar de kleinste uitschuiver wordt onverbiddelijk afgestraft door de financiële markten. De koersval na de bekendmaking van de omzet is daarvan een mooi bewijs.
Op korte termijn blijven we voorzichtig en laten we – ondanks de koersval – het aandeel links liggen. Het bedrijf acht zich nog altijd in staat om in 2005 een winst te realiseren die in de lijn ligt van de verwachtingen, maar dat zal dan vooral te danken zijn aan belastingbesparingen en lage kosten, niet zozeer aan het ontwikkelen van de activiteit.
We ramen de winst per aandeel voor 2005 en 2006 op resp. 3,34 en 3,82 pence.

Koers op het moment van de analyse : 109,25 pence

De Britse groep ARM Holdings produceert microprocessoren, hoofdzakelijk voor mobiele telefoons.

 

Deel dit artikel