Analyse
Valeo 12 jaar geleden - vrijdag 21 oktober 2005

Dankzij een stijging van de productiviteit slaagt de Franse groep erin de gevolgen van de zwakke vraag te beperken.

Markt blijft lusteloos

Anders dan haar concurrenten slaagt de Franse groep erin de gevolgen van de zwakke vraag naar auto-onderdelen te beperken dankzij de stijging van de productiviteit. Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

De resultaten over het derde kwartaal vielen nog mee. Hoewel de vraag naar auto-onderdelen maar niet wil toenemen, nam de omzet iets toe (+0,5 %), al kan men dat moeilijk een heropleving van de activiteit noemen. De stijging van de grondstofprijzen woog op de bedrijfsmarge, maar dankzij de toename van de productiviteit en de daling van de herstructureringslasten bleef de terugval beperkt. Voor 2006 ziet het er niet roosleurig uit : de zwakke activiteitsgraad in de autosector verlamt de vraag naar onderdelen, terwijl de dure grondstoffen de productiekosten opdrijven. Toch moet de rendabiliteit dankzij de toegenomen productiviteit iets kunnen verbeteren. We onze winstramingen voor dit en volgend jaar onveranderd op 2 en 2,50 EUR per aandeel.
De problemen die de sector momenteel in de VS kent (faillissement van Delphi) geven Valeo ondertussen de kans om concurrenten in nood over te nemen en zo zijn portefeuille te verrijken en zijn marktaandeel uit te breiden. De directie belooft wel de nodige omzichtigheid in acht te zullen nemen, maar gezien de Amerikaanse “ongelukjes” van de voorbije jaren zullen we de investeringen nauwlettend opvolgen.

Koers op het moment van de analyse : 31,60 EUR

Valeo is een van de grootste leveranciers van onderdelen voor auto’s en vrachtwagens ter wereld : elektrische motoren, wissystemen, thermische systemen voor motoren…

Deel dit artikel