Analyse
Schnitzer Steel 12 jaar geleden - dinsdag 11 oktober 2005

De resultaten zijn zoals verwacht. Er is een terugval in het vierde kwartaal, maar over het hele boekjaar zijn ze vrij goed.

Mooie perspectieven

De resultaten zijn zoals verwacht. Er is een terugval in het vierde kwartaal, maar over het hele boekjaar zijn ze vrij goed. Op middellange termijn klaart de hemel op.
Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

In het vierde kwartaal van het boekjaar dat op 31 augustus is afgesloten leed het bedrijf onder de terugval van de staalprijs. De omzet en het bedrijfsresultaat lagen respectievelijk 4 % en 6 % lager dan een jaar eerder. Over heel het boekjaar waren de staalprijzen echter relatief hoog en de jaarresultaten zijn dan ook uitstekend : de winst per aandeel steeg met 30 % tot 4,83 USD. Voor het boekjaar dat op 1 september startte, zal de staalprijs waarschijnlijk lager liggen dan in het vorige, zodat het moeilijk wordt om de resultaten te evenaren. Toch zijn er lichtpuntjes want de wereldvraag komt opnieuw op gang. Nadat de staalverbruikers de eerste zes maanden van 2005 hun voorraden afbouwden, leggen ze nu nieuwe voorraden aan in het voorzicht van een grotere economische groei in 2006 dan in 2005. Sinds september zijn de staalprijzen dan ook weer gestegen. De overnames die Schnitzer recent deed in de sector van de autowisselstukken moeten de komende jaren normaal de groei ondersteunen. De huidige koers houdt daar volgens ons echter al rekening mee.
Ondanks de druk op de staalprijzen en de impact daarvan op de resultaten van het vierde kwartaal deed de aankondiging van betere perspectieven de belangstelling voor het aandeel weer toenemen.

Koers op het moment van de analyse : 31,40 USD

Schnitzer Steel is een grote Amerikaanse uitvoerder van gerecycleerd staal. De grope produceer ook staal voor de bouwnijverheid en verkoopt auto-onderdelen in de VS en in Canada.

Deel dit artikel