Analyse
Hilton 12 jaar geleden - maandag 17 oktober 2005

De opsplitsing van de groep, die al halvelings verwacht werd, kan binnenkort met de verkoop van de hotels bewaarheid worden.

Bod op hotelpoot

De opsplitsing van de groep, die al halvelings verwacht werd, kan binnenkort met de verkoop van de hotels bewaarheid worden. Na de recente klim is het aandeel nu correct gewaardeerd. Niet kopen.
HOUDEN.

Het Amerikaanse Hilton Hotels doet een overnamebod op de hotelpoot van de Britse Hilton Group. De exacte voorwaarden zijn nog niet gekend, maar het ziet ernaar uit dat de overnemer bereid is veel geld op te hoesten. De kans is groot dat een aanzienlijk deel van de opbrengst van de verkoop van de hotels (die 40 % van de groepswinst genereren) aan de aandeelhouders van Hilton Group toevalt onder de vorm van een uitzonderlijk dividend of via de inkoop van eigen aandelen. Deze operatie zou Hilton Group ook in staat stellen meer middelen naar Ladbrokes (gokspelen en weddingschappen) te sluizen, zodat deze dochter meer werk kan maken van haar interne groei en een actievere rol kan spelen in de concentratiegolf die momenteel door de sector trekt. Het nieuws over het bod joeg het vuur in de koers van het Britse Hilton. Op het huidige niveau houdt hij reeds voldoende rekening met de vooruitzichten die het bod opent. We zijn dan ook niet langer koper van het aandeel. Wat onze winstramingen betreft, in afwachting van meer details, houden we ze onveranderd op 19,6 pence per aandeel voor 2005 en op 21,5 pence voor 2006.

Koers op het moment van de analyse : 345,50 p.

De Britse groep baat de gelijknamige hotels buiten de VS uit; ook actief in gokspelen en weddingschappen (Ladbrokes).

Deel dit artikel