Analyse
BCP 12 jaar geleden - vrijdag 28 oktober 2005

De bank rijft mooie inkomsten binnen, houdt grote schoonmaak in haar participaties en blijft in het buitenland investeren.

Resultaten over de eerste negen maanden

De bank rijft mooie inkomsten binnen, houdt grote schoonmaak in haar participaties en blijft in het buitenland investeren.
Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

De groep realiseerde in de eerste negen maanden van dit jaar 0,17 EUR winst per aandeel, de meerwaarde op de verkoop van de participatie in Banca Intesa inbegrepen. Maar ook zonder deze uitzonderlijke winst, lag het resultaat nog 17,8 % hoger dan in dezelfde periode van 2004 : de inkomsten groeiden dankzij de toename van de toegestane kredieten (+5,6 %), de deposito’s (+13 %) en de commissies op effectentransacties (+28,4 %), terwijl de bedrijfs- en de personeelskosten daalden.
BCP is van plan om binnenkort een aantal niet-strategische participaties te verkopen : de deelname in Interbanco, de bank- en verzekeringsactiviteiten in Macau en 80,1 % in BCP France. Anderzijds wil de groep haar positie in het buitenland verstevigen : ze wil haar activiteiten in Polen verder uitbouwen en is kandidaat voor de overname van 61,88 % van het kapitaal van Banca Comerciala Romana (Roemenië). Slaagt ze daarin, dan kan de financiële inspanning het risico iets doen toenemen. Voor 2005 ramen we de winst, inclusief meerwaarden, op 0,20 EUR per aandeel (voordien 0,17 EUR). Voor 2006 rekenen we, gezien het grotere aantal aandelen (conversie van obligaties)  eveneens op 0,20 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 2,10 EUR

Deel dit artikel