Analyse
Advanced Neuromodulation 12 jaar geleden - maandag 24 oktober 2005

Er wordt een bod gedaan op de fabrikant van medische implantaten.

Overnamebod

Er wordt een bod gedaan op de fabrikant van medische implantaten tegen een prijs die 30 % boven de beurskoers ligt.
Duur aandeel.
GA IN OP HET BOD.

De concentratiebeweging in de sector van de medische implantaten waartoe de overname van Advanced Bionics door Boston Scientific vorig de jaar de aanzet gaf, gaat voort. Advanced Neuromodulation (ANSI) wordt echter in de rol van “slachtoffer” gedwongen : de Amerikaanse fabrikant van pacemakers St Jude Medical heeft zopas een vriendschappelijk bod gedaan tegen 61,25 USD per aandeel. Het bod (dat op 25 oktober wordt geopend) moet nog wel goedgekeurd worden door de autoriteiten en zal pas geldig zijn als de overnemer de meerderheid van de aandelen ANSI verwerft.
Kleine spelers zoals ANSI of Cyberonics kunnen niet anders dan toenadering zoeken tot of opgaan in grotere groepen willen ze de concurrentie met de tenoren van de sector het hoofd kunnen bieden. De overnameprijs ligt 30 % boven de slotkoers van de dag vóór de aankondiging en meer dan 50 % boven de koers waartegen we het aandeel in oktober 2003 voor het eerst voor aankoop hebben aangeraden.  

Koers op het moment van de analyse : 61,09 USD

Het Amerikaanse bedrijf Advances neuromodulation ontwikkelt, maakt en verkoopt medische systemen voor de bestrijding van chronische pijn.

Deel dit artikel