Analyse
Texas Instruments 12 jaar geleden - vrijdag 9 september 2005

De groep boekt mooie resultaten, verwacht een rooskleurige toekomst en blijft innoveren.

De markt is te optimistisch

De groep boekt mooie resultaten, verwacht een rooskleurige toekomst en blijft innoveren. Maar in de halfgeleiderbusiness kan er heel wat misgaan.
Duur aandeel.
VERKOPEN.

Het tweede kwartaal was een voltreffer. De bedrijfsmarge nam toe, de verkoop van chips voor draagbare telefoons groeit sterker dan verwacht en de enige schaduw in het eertse kwartaal is verdwenen : de overdreven voorraden DLP-chips (nieuwe chips voor videoprojectoren) zijn verdwenen. TI verwacht voor het derde kwartaal dan ook een sterkere omzetgroei (9 % i.p.v. 6 % voordien) en een winststijging. We trekken onze winstramingen dan ook op, van 1,25 tot 1, 28 USD per aandeel voor 2005 en van 1,33 tot 1,38 USD voor 2006.
Ondertussen blijft Texas opvallen door zijn innoveringen. Volgend jaar brengt de groep het DaVinci-systeem op de markt : chips en software waarmee digitale apparaten (fototoestellen, draagbare telefoons, tv decoders, enz.) eenvoudig en in een mum van tijd met talrijke opties kunnen uitgerust worden.
Maar rekening houdend met de risico’s die inherent zijn aan de sector waarin TI werkzaam is en met het koersniveau, hebben we onlangs besloten om dit aandeel niet langer te behouden.

Koers op het moment van de analyse : 33,30 USD

Texas Instruments is een Amerikaanse groep die 85 % van haar inkomsten uit de halfgeleiderbusiness haalt en wereldleider is voor chips voor draagbare telefoons. Ook actief in controleapparatuur en rekenmachines.

Deel dit artikel