Analyse
Avanquest Software 12 jaar geleden - maandag 26 september 2005

De groep waagt zich binnenkort op de Japanse markt.

Overdreven koersstijging

De groep waagt zich binnenkort op de Japanse markt. De beleggers hebben volgens ons iets te enthousiast op dit nieuws gereageerd, zeker in het licht van de eerder magere vooruitzichten op korte termijn.
Het aandeel is duur. 
VERKOPEN.

In het eerste semester bedroeg de bedrijfsmarge 12,8 %, aan de bovenkant dus van de vork (11 à 13 %) waarop de groep voor heel 2005 mikt. Maar met 32,9 miljoen euro lag de omzet slechts 20,3 % hoger dan in de eerste helft van 2004, terwijl Avanquest voor het ganse jaar een groei van 23 à 31 % in het vooruitzicht stelt. De directie verwacht bovendien dat het derde kwartaal minder goed zal zijn dan het tweede gezien de vertraging die in juli en augustus op de Franse en de Britse markt vastgesteld werd. De lancering van nieuwe producten in het traditioneel sterkste vierde kwartaal moet het niettemin mogelijk maken de jaardoelstellingen te halen.
Avanquest blijft zich anderzijds van nieuwe groeipolen verzekeren dankzij zijn internationale expansiepolitiek. Zo opende de groep zopas een nieuw filiaal in Italië en doet ze begin 2006 haar intrede op de Japanse markt, in samenwerking met Soft Bank BB, een van de belangrijkste plaatselijke telecomgroepen. Ongetwijfeld een veelbelovend project, dat door de beurs echter overschat werd.

Koers op het moment van de analyse : 21,41 EUR

Avanquest software is een Franse groep die software ontwikkelt voor communicatie, bureautica…

Deel dit artikel