Analyse
Autonomy Corporation 12 jaar geleden - maandag 5 september 2005

De omzet is in het tweede kwartaal mooi gestegen en de trend blijft positief, maar de integratie van een recente overname tast de rendabiliteit aan.

Aandeel duur geworden

De omzet is in het tweede kwartaal mooi gestegen en de trend blijft positief, maar de integratie van een recente overname tast de rendabiliteit aan.
VERKOPEN.

Sinds eind juli (datum van ons laatste artikel over dit aandeel) is de koers met bijna 40 % gestegen. Dat is in de eerste plaats het gevolg van het nieuws dat de omzet in het tweede kwartaal 20,5 miljoen dollar bereikte, een stijging met 34 % ten opzichte van het jaar voordien. Daaraan is de recente overname van etalk (Amerikaans bedrijf dat beheersoftware voor callcenters ontwikkelt) zeker niet vreemd aangezien de omzet daardoor met 2,5 miljoen dollar aandikte. Maar ook als we geen rekening houden met die overname was de omzetgroei meer dan behoorlijk (+18 %, terwijl het management een vork van 15 à 20 % had vooropgesteld).
Voorts is de koershausse ook te danken aan de goede vooruitzichten : Autonomy heeft alleen in augustus al vier belangrijke contracten in de wacht gesleept, o.m. met BEA systems, een van de wereldleiders voor infrastructuursoftware, met Janssen-Cilag en met France Telecom. Ondertussen weegt de integratie van een grote vis zoals etalk wel op de rendabiliteit.
We hebben dan ook beslist om dit aandeel uit onze portefeuille te halen.

Koers op het moment van de analyse : 356,75 pence

Autonomy corporation is een Brits bedrijf dat software voor kennisbeheer ontwikkelt, waarmee met name het informatiebeheer kan worden geautomatiseerd, wat ook de drager is (tekst, video, stem…).

Deel dit artikel