Analyse
AGF 12 jaar geleden - donderdag 22 september 2005

Goede halfjaarresultaten, dividendverhoging, nieuw businessplan en overnamespeculatie stuwen de koers gestaag hoger.

Blijft goedkoop ondanks speculatie

Goede halfjaarresultaten, dividendverhoging, nieuw businessplan en overnamespeculatie stuwen de koers gestaag hoger.
Toch blijft het aandeel goedkoop. 
KOPEN.

De groei van de winst per aandeel van 5,9 % die de Franse verzekeraar in het eerste semester realiseerde, was een aangename verrassing. Positief was vooral het feit dat alle activiteiten tot deze mooie prestatie bijdroegen. Daarnaast boekte de groep ook iets meer meerwaarden dan in de eerste helft van 2004. AGF lichtte ook de strategie voor de komende jaren toe. Tussen dit en 2008 mikt de groep voor haar tak leven op een interne groei van 10 % per jaar, terwijl het aandeel van de beursgelinkte producten in de omzet, tot 40 % zou moeten toenemen. AGF heeft blijkbaar het volste vertrouwen in de winstevolutie en stelt voor om het dividend over het boekjaar 2005 met 25 % te verhogen (3,25 EUR bruto). Ondertussen doen er steeds hardnekkiger geruchten de ronde als zou moederonderneming Allianz overwegen de minderheidsaandeelhouders van AGF uit te kopen. Volgens ons is dat nu niet aan de orde : Allianz heeft zopas een bod gedaan op de resterende aandelen van dochter RAS en zou nog zo’n operatie financieel moeilijk aankunnen. Overigens, mocht ze toch een bod doen op de resterende aandelen AGF dan zou daar allicht niet veel aan te verdienen zijn : Allianz zit na de RAS-operatie krap bij kas en de koers van AGF is de recent sterk gestegen.

Koers op het moment van de analyse : 78,55 EUR

Sinds twee jaar overklast de koers van AGF (vet, basis 100) het gemiddelde van de Europese verzekeringssector en dankzij de beloftevolle strategie en de speculatie op een uitkoop van de minderheidsaandeelhouders zou dat zo moeten blijven.

AGF-groep is de tweede Franse verzekeraar, voor 58 % in handen van Allianz;  vooral actief in Frankrijk, maar ook in België en in  Middellandse-Zeegebied.

Deel dit artikel