Analyse
Deutsche Telekom 12 jaar geleden - maandag 22 augustus 2005
Betere maar toch teleurstellende resultaten bij de Duitse telefoonoperator.

Koers op het moment van de analyse : 15,69 EUR

Mooi groeipotentieel

Ondanks een winst per aandeel van 0,22 EUR (+63 %) en een omzetstijging van 2,6 % bleven de kwartaalresultaten van Deutsche Telekom onder de verwachtingen. Goed nieuws viel er te rapen bij de mobiele telefonieactiviteiten in de VS (verkoopstijging van 8,2 % en gevoelige rendabiliteitsverbetering) en in Duitsland (toename van het aantal abonnees). Maar de vaste telefonieactiviteiten (klassieke telefoonlijnen & internet) deden het een stuk minder goed (verkoopdaling van 4,7 %).
Als reactie op de nieuwe mobiele operator Simyo, een dochteronderneming van concurrent E-plus, heeft Deutsche Telekom in Duitsland nu ook een 'low cost-service' gelanceerd. Het gevaar voor een prijzenoorlog op deze markt lijkt reëel. Hopelijk gaat die niet te zwaar wegen op de rendabiliteit. Deutsche Telekom houdt niettemin vast aan zijn groeiverwachtingen voor 2005, met name een stijging van 5 tot 7 % van het bedrijfsresultaat (vóór afschrijvingen). Dat lijkt ons ook realistisch.

We mikken op een winst per aandeel van 1,16 EUR voor 2005 en van 1,39 EUR voor 2006. Dankzij dochterbedrijf T-Mobile in de Verenigde Staten beschikt Deutsche Telekom nog altijd over gezonde groeikansen. Er zijn echter geen redenen voor euforie. Niet meer kopen. Houden.

Deel dit artikel