Analyse
Corus 12 jaar geleden - woensdag 31 augustus 2005

Ons inziens wordt de Brtise groep stilaan weer een aantrekkelijke overnameprooi.

Terug op ons aankooplijstje

De daling van de staalprijs remt de koers af, maar de vooruitzichten lijken te verbeteren en ons inziens wordt Corus stilaan weer een aantrekkelijke overnameprooi.
KOPEN.

De Britse staalgroep zag haar winst per aandeel in het eerste semester wel verviervoudigen tot 7,56 pence, maar bereidt zich voor op een matige tweede jaarhelft omdat ze een verzwakking van de vraag en een daling van de staalprijs verwacht. Wij zien de toekomst iets minder somber in. Doordat de grote staalgroepen hun productie de laatste maanden hebben teruggeschroefd, rekenen we er enerzijds op dat de prijzen tegen eind dit jaar en in 2006 geleidelijk zullen herstellen. Voorwaarde is natuurlijk dat de wereldeconomie geen bruuske terugval kent of dat de prijzen van de grondstoffen (ijzererts, steenkool…) niet plots weer de hoogte inschieten. Anderzijds bewijzen de resultaten over het eerste semester dat de herstructurering vruchten afwerpt en we rekenen erop dat het herstelplan tegen eind juni volgens schema zal leiden tot een verdere verbetering van de rendabiliteit. Volgens ons wordt Corus stilaan weer rijp om de interesse van een kandidaat-overnemer te wekken…

Koers op het moment van de analyse : 47,25 pence

Corus is een Britse staalgroep, nummer 8 ter wereld; producent van platte en lange producten, met belangen in de aluminiumsector.

Deel dit artikel