Analyse
Volkswagen VZ 13 jaar geleden - maandag 18 juli 2005

Het herstructureringsproces lijkt aan dynamiek te winnen.

Koers op het moment van de analyse : 31,80 EUR

Personeelsvertegenwoordiging verzwakt

De personeelsvertegenwoordiging bij Volkswagen is verzwakt door aantijgingen over corruptie bij de vakbonden. En dus kan de directie de herstructurering van de groep verder doorzetten.
In het verlengde van het huidige ForMotion-plan komt er eind 2005 een nieuw kostenbesparingsplan. Er wordt bezuinigd op de toeleveringskosten, de assemblage van de modellen wordt vereenvoudigd, de beschikbare middelen worden beter verdeeld over de verschillende merken, en de investeringen in het merk VW worden beknot. Bovendien zouden ook de overproductie en het personeelsoverschot worden aangepakt. Maar het zoemt van tegenstrijdige geruchten (o.m. over de vestiging in Vorst) en er bestaan nog verschillende onduidelijkheden over de aangekondigde maatregelen. Hoe dan ook lijken die zich eindelijk meer op de rendabiliteit te gaan richten dan op de volumes. Alles samen moeten de maatregelen tussen 2006 en 2008 een nettobesparing van 10 EUR per aandeel opleveren.

We trekken onze winstraming voor 2006 dan ook op van 4 EUR naar 5 EUR per aandeel. Het herstructureringsproces lijkt aan dynamiek te winnen en ondanks de koersstijging van de voorbije weken blijft het aandeel goedkoop. U mag dus kopen.

 

 

Deel dit artikel