Analyse
Brantano 12 jaar geleden - woensdag 20 juli 2005

De distributeur van schoenen en sportartikelen heeft vandaag 269 winkels, verspreid over België, Luxemburg, het VK, en het Midden-Oosten.

Koers op het moment van de analyse : 48,01 EUR

Neem uw winst

Brantano worstelt met het gedaalde consumentenvertrouwen en maakte een ietwat teleurstellende halfjaaromzet bekend. De distributeur van schoenen en sportartikelen heeft vandaag 269 winkels, verspreid over België, Luxemburg, het VK, en het Midden-Oosten. De omzetdaling van 6,6 % is te wijten aan het sluiten van de winkels in Nederland en Denemarken. Maar in België (+1,9 %) en vooral in het Verenigd Koninkrijk was de omzetgroei erg mager (+0,4 % in euro). Een lichtpuntje in België was wel dat in tegenstelling met het eerste kwartaal, de omzet in de bestaande winkels (langer dan 1 jaar open) in het tweede kwartaal opnieuw lichtjes toenam. In het VK, tot op heden de groeimotor van Brantano, leed de groep onder het zwakkere pond t.o.v. de euro, maar belangrijker is dat de omzet in de bestaande winkels er licht terugliep. Om de toekomstige groei veilig te stellen, blijft Brantano investeren in het uitbreiden van zijn winkelpark (vooral in het VK), in een ombouw van zijn winkels volgens een nieuw concept, en in informatica voor het voorraadbeheer (lagere kosten).

Brantano houdt vast aan zijn omzetprognose voor 2005. Wij zijn voorzichtiger en verlagen onze winstraming voor 2005 van 3,69 EUR naar 3,46 EUR per aandeel (rekening houdend met IFRS-normen). Voor 2006 rekenen we – o.m. door het wegvallen van de sluitingskosten van de Deense winkels – op een winst per aandeel van 4,35 EUR (3,94 EUR voorheen). Het aandeel is duur. U mag uw winst binnenrijven en verkopen.

BRANTANO / BEL 20

Sinds eind 2004 doet Brantano (vet/basis 100) het beter dan de Bel 20. Tijd om uw winst  te nemen.

Deel dit artikel