Analyse
Autonomy 12 jaar geleden - woensdag 20 juli 2005

De Britse specialist voor kennismanagementsoftware heeft een joint venture met China Netcom Broadband Corporation gevormd.

Koers op het moment van de analyse : 251,75 pence

Nog nieuwe groeimotoren

Twee weken nadat Autonomy bekendmaakte dat het van plan is om zijn software aan de markt voor particulieren aan te passen, heeft het de daad bij het woord gevoegd. De Britse specialist voor kennismanagementsoftware heeft immers net een joint venture met China Netcom Broadband Corporation (CNCBB) gevormd om onderzoekssoftware van de laatste generatie aan de Chinese internauten te leveren. Autonomy hoopt dat het zo een uitgelezen positie kan veroveren op de belangrijke Chinese internetmarkt. In tegenstelling tot Westerse talen is het Chinese schrift gebaseerd op tekens die op verschillende manieren kunnen worden geïnterpreteerd. Het is voor de traditionele zoekmotoren, die op basis van sleutelwoorden werken, dan ook moeilijk om de internaut echt afdoende zoekresultaten te verschaffen. Dankzij zijn conceptuele benadering die vooral streeft naar het begrijpen van de bedoeling van de vraag van de internaut, zou de zoekmotor van Autonomy een zeker voordeel bieden ten opzichte van de concurrentie.  Autonomy heeft trouwens de middelen om zijn ambitie waar te maken want zijn nieuwe partner is niemand anders dan CNCBB, de hoofdleverancier voor breedbandtoegang en vaste telefoonlijnen in het noorden van China, waaronder ook de hoofdstad Beijing (Peking), waar het bedrijf meer dan 110 miljoen abonnees heeft! De joint venture zal 50 % eigendom zijn van Autonomy en zijn inkomen vooral halen uit on line reclame-inkomsten en een deelname in de winst van de on line verkoop die zijn zoektools kunnen opleveren.

Hoewel het moeilijk is om in dit stadium cijferramingen te geven, zou de Chinese joint venture het ons inziens voor Autonomy mogelijk moeten maken om een belangrijke omzet te genereren. Na de overname van etalk gaat Autonomy dus verder met het creëren van nieuwe groeimotoren die zijn activiteit tijdens de volgende jaren kunnen ondersteunen. Het aandeel is correct gewaardeerd. Houden.

 

 

Deel dit artikel