Analyse
Jenoptik 12 jaar geleden - donderdag 23 juni 2005

De afdeling Clean Systems van het Duitse hightech bedrijf kreeg net een nieuw belangrijk contract van Infineon Technologies.

Koers op het moment van de analyse : 8,22 EUR

Doelstellingen zijn bereikbaar

Goed nieuws voor het Duitse hightech bedrijf Jenoptik! Zijn afdeling Clean Systems kreeg net een nieuw belangrijk contract van Infineon Technologies, de tweede grootste Europese halfgeleidersproducent. Het contract van maar liefst 130 miljoen EUR heeft betrekking op het concept van een fabriek in Kulum High Tech Park in Maleisië. De nieuwe site zou in de lente 2006 voltooid moeten zijn en zal worden gebruikt voor de productie van chips voor de autosector en andere industriële toepassingen. Dit nieuws komt er op een moment dat de vooruitzichten van de halfgeleidersector verbeteren. Vorige week nog heeft Intel zijn verkoopvooruitzichten voor het tweede kwartaal naar boven herzien. Volgens ons is dat een bemoedigende evolutie die de activiteit « Clean Systems » zou moeten ondersteunen. Maar dit alles mag ons niet doen vergeten dat Jenoptik deze afdeling nog altijd wenst te verkopen om zich toe te spitsen op haar activiteiten optische producten (Photonics). In dit kader hebben de aandeelhouders tijdens de algemene vergadering van 7 juni de geplande verkoop goedgekeurd van MWZ Singapore, de belangrijkste dochteronderneming van de afdeling Clean Systems. Bij deze gelegenheid bevestigde Jenoptik zijn verwachtingen voor het lopende jaar. De Duitse groep verwacht een omzet tussen 1,9 en 2,1 miljard EUR. Wat de rentabiliteit betreft, zal de bedrijfswinst waarschijnlijk tussen 60 en 70 miljoen EUR liggen.

Het nieuwe contract met Infineon bevestigt de goede gezondheid van de afdeling Clean Systems. Jenoptik zou het dus niet te moeilijk moeten hebben om zijn doelstellingen voor 2005 te realiseren. Houden.

 

 

Deel dit artikel