Analyse
Kort nieuws 12 jaar geleden - zondag 29 mei 2005

Wat is er gebeurd tussen 23 mei en 27 mei 2005 ? Meer nieuws over aandelen...

Koersvariaties tussen 23 en 27 mei 2005

· Na een goed eerste kwartaal zal Omega Pharma (+2,5 %; 41,84 EUR) zijn jaardoelstellingen ongetwijfeld halen, maar we blijven sceptisch voor de lange termijn. De activiteit “tandartsen” blijft in de etalage. Duur aandeel. Verkopen.
· Het feit dat de in november verkochte divisie Consumer Imaging de boeken heeft neergelegd, zal geen invloed hebben op het resterende bedrag (0,9 EUR per aandeel) dat Agfa-Gevaert (-0,9 %; 23,40 EUR) nog moet krijgen. Houden.
· Om zijn marktaandeel in de mobiele telefonie te vrijwaren zal Belgacom (-9,2 %27,61 EUR) zwaar moeten investeren, waardoor de vooropgestelde winst niet zal gehaald worden. Houden.
· Fortis (-3,3 %; 21,93 EUR) zag zijn winst in het eerste kwartaal met 51 % stijgen dankzij een fikse meerwaarde en de mooie prestaties van alle activiteiten. Goedkoop aandeel. Kopen.
· AGF (-1,3 %; 64,90 EUR) is van plan om ongeveer de helft van de winst 2005 uit te keren, wat op grond van onze ramingen overeenkomt met een brutodividend van 3,30 EUR. Dat zou het dividendrendement op 5 % brengen, een van de hoogste van de sector. Kopen.
· Société Générale (+5 %; 83,4 EUR) heeft de wind in de zeilen dankzij de uitstekende prestaties van de zakenbankpoot. Kopen.
· Danone (+1,2 %; 75,1 EUR) verkoopt zijn laatste participatie in de biersector en steekt daarbij een mooie meerwaarde op zak. Kostbare munitie voor de groep om haar sterke punten (water, zuivelproducten) te verstevigen. Het aandeel is echter te duur voor een aankoop. Houden.
· De beurzen hebben gunstig gereageerd op het vertrek van de voorzitter en stichter van Altran Technologies (7,15 EUR). De beleggers koppelen de naam van Alexis Kniazeff immers aan de tegenslagen die de hightech consultancy groep nu al jarenlang kent. Niet kopen.
· ASML (13,12 EUR), de Nederlandse producent van lithografische machines, bevestigde zijn winstvooruitzichten voor het tweede en derde kwartaal van dit jaar. Houden.
· Concord Camera, de Amerikaanse producent van instapfototoestellen, slaagt er opnieuw niet in om zijn resultaten binnen de door de Nasdaq voorgeschreven termijn te publiceren. Niet kopen.
· De raad van bestuur van Schnitzer Steel Industries (23,37 USD), de grootste Amerikaanse uitvoerder van gerecycleerd staal, stelde een nieuwe algemeen-directeur aan na het vertrek van de vorige directeur. Kopen.
· De BBC koos de software van het Britse bedrijf Autonomy (247,75 p.) voor het ontwikkelen van haar Video-On-Demand systeem. Autonomy houden.

Deel dit artikel