Analyse
Flamel Technologies 12 jaar geleden - vrijdag 27 mei 2005
De beleggers lijken sinds begin april opnieuw geïnteresseerd te zijn in het aandeel van het Franse nanotechnologiebedrijf.

Koers op het moment van de analyse : 18,46 USD

Beleggers tevreden met uitbouw van productenportefeuille

De beleggers lijken sinds begin april opnieuw geïnteresseerd te zijn in het aandeel van het Franse nanotechnologiebedrijf Flamel. Na het verlies van zijn twee belangrijkste contracten met Bristol-Myers Squibb (BMS) in september 2004 en Biovail in maart 2005, kan dat verrassend lijken. Maar de werkelijkheid is anders! Het Franse bedrijf kon zich herstellen en aan zijn aandeelhouders andere ontwikkelingsalternatieven aanreiken. In de eerste plaats lijkt het contract dat in september 2004 werd afgerond met TAP Pharmaceutical voor zijn geneesmiddel tegen maagreflux (Prevacid®) op goede weg. Zo ontving Flamel tijdens het eerste kwartaal een betaling van 1,5 miljoen USD voor de vooruitgang die ze heeft geboekt bij de nieuwe formulering van het geneesmiddel. In totaal kan Flamel in dit kader maar liefst 100 miljoen USD ontvangen. Hoewel deze nieuwe formulering pas in 2008 zal kunnen worden gecommercialiseerd, zal ze zonder enige twijfel gunstig zijn voor Flamel die een vergoeding op de verkoop van dit geneesmiddel ontvangt. Ter informatie: die kwam in 2003 neer op het aardige bedrag van 3,2 miljard  USD. Vervolgens heeft het partnership dat in maart 2003 werd afgesloten met GlaxoSmithKline voor de ontwikkeling van een nieuwe formulering van haar geneesmiddel Coreg® zijn doel bijna bereikt. Na de start van nieuwe klinische tests in september vorig jaar en meerdere miljoenen dollars die werden geïnvesteerd in de ontwikkeling van de productiesite van Flamel in Pessac kan GSK dit nieuwe product waarschijnlijk volgend jaar commercialiseren. Goed nieuws voor Flamel die hier ook een royalty op de verkoop van dit geneesmiddel zou ontvangen (791 miljoen USD vorig jaar).
Tot slot heeft Flamel zijn productenportefeuille aangevuld met de start in december vorig jaar van klinische tests voor twee moleculen (interferon a en interleukin-2) die respectievelijk bestemd zijn voor de behandeling van hepatitis en nierkanker. De resultaten van deze studies zouden voor het einde van het jaar gekend moeten zijn en nieuwe partners kunnen interesseren.

Hoewel de beleggers tevreden lijken met de uitbouw van de productenportefeuille die Flamel aanbiedt, is het aandeel niettemin duur. Houden.

 

Deel dit artikel