Analyse
Kort nieuws 12 jaar geleden - zondag 17 april 2005

Wat is er gebeurd tussen 11 en 15 april ? Meer nieuws over aandelen...

Koersvariaties tussen 11 en 15 april 2005

· Tot 28/04 kan er ingetekend worden op de beursintroductie van het Vlaamse Galapagos Genomics. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van geneesmiddelen op basis van gentechnologie, vooral voor bot- en gewrichtsziekten, en heeft dringend geld nodig om zijn onderzoek te financieren. Met de opbrengst van de beursintroductie kan de groep minstens 3 jaar overleven, maar het blijft o.i. een erg grote gok. Niet meedoen.
· Solvus(+8,8 %; 17, 00 EUR) wil via een nieuw herstelplan de marges tegen 2007 met 2 à 3 vermenigvuldigen. Ambitieus, maar haalbaar. Duur aandeel. Houden, maar niet kopen.
· We zegden het al : na het erg goede eerste kwartaal zit er dik in dat Omega Pharma (+5,1 %; 42,88 EUR) zijn winstverwachtingen 2005 optrekt, maar voor de lange termijn blijven we sceptisch. U verkoopt dit dure aandeel beter.
· Kinepolis (+1,2 %; 27,84 EUR) kreeg in het eerste kwartaal 6,7 % minder bezoekers over de vloer, maar blijft voor heel 2005 hopen op een stijging. Niet kopen. Wie een gokje waagde, verkoopt best.
· Wissel aan de top bij Heineken (-0,5 %; 26,61 EUR). Er wordt een nieuwe structuur opgezet om de groeiende concurrentie te counteren. De sector is in volle consolidering, maar de groep is geen aantrekkelijke overnameprooi. Niet kopen.
· De algemeen directeur van Nestlé (-0,3 %; 327,5 CHF) is nu ook tot voorzitter van de raad van bestuur verkozen. Normaal gezien zien we beide functies liever gescheiden, maar de cumul zal van vrij korte duur zijn en het beheer van de man in kwestie was de laatste jaren bevrdigend. U mag nog kopen.
· Danone (+0,1 %; 75,25 EUR) zag zijn (vergelijkbare) omzet in het eerste kwartaal met 5,1 % stijgen. De voor dit jaar verwachte groei (10 %) van de winst per aandeel werd bevestigd. Te duur voor een aankoop. Houden.
· Het feit dat Peugeot (-5 %; 46,73 EUR) zijn dividend over 2004 niet optrok, getuigt van weinig vertrouwen voor de resultaten van dit jaar. De tegenvallende Europese inschrijvingen in januari voorspellen niet veel goeds. Niet kopen.
· Het Amerikaanse gerecht heeft de geldigheid van het patent van Zyprexa van Eli Lilly (+6,9 %; 58,07 USD) nogmaals bevestigd. Het gevaar voor generische concurrentie vermindert. Kopen.
· Het Duitse Jenoptik (8,74 EUR) verwierf 33 % van Krämer Scientific Instruments en versterkte zo haar expertise op de markt van de inspectiesystemen voor halfgeleiders. Jenoptik houden.
· Een Amerikaans hof van beroep vroeg bijkomende informatie in het proces voor octrooi-inbreuk tussen de Britse microprocessorspecialist ARM Holdings (99,25 p.) en Nazomi Communications. ARM houden.
· Het Amerikaanse Advanced Neuromodulation (27,16 USD) kreeg een onderscheiding voor de kwaliteit van zijn Axxess® elektrodes die worden gebruikt voor neurostimulatie. Houden.
· De Amerikaanse specialist voor gynaecologische diagnostiek Cytyc (22,20 USD) verkocht een eerste exemplaar van zijn nieuwe diagnostieksysteem, ThinPrep® Imaging System, in het V.K.. Dit contract bevestigt de pertinentie van zijn internationale expansiestrategie. Het aandeel blijft niettemin duur. Niet kopen.
· Concord Camera , de Amerikaanse producent van fototoestellen, heeft zich in orde gesteld met de criteria die gelden voor een notering op Nasdaq. Toch zijn al zijn problemen nog niet opgelost. Niet kopen.

 

Deel dit artikel