Analyse
Telindus 12 jaar geleden - maandag 7 maart 2005

De leverancier van hard- en software en diensten voor vaste en mobiele netwerken zet de uitvoering van zijn herstelplan Flagship 2006 voort.

Koers op het moment van de analyse : 9,12 EUR

Hoop op overname ?  

Netwerkintegrator Telindus zag zijn omzet vorig jaar wel met (een magere) 2,7 % stijgen, maar de resultaten, geboekt volgens de nieuwe europese boekhoudkundige IFRS-normen, bleven onder druk van de herstructureringskosten negatief (verlies van 0,08 EUR per aandeel). Dat neemt niet weg dat ze fel verbeterden (uitstekende prestaties in de Benelux, break-even in Italië). Er wordt wel geen dividend uitgekeerd. Het 3-jarig herstelplan FLAGSHIP 2006, dat tegen eind 2006 mikt op een omzet (inclusief overnames) van 700 à 750 miljoen euro (532 miljoen euro in 2004) en een bedrijfsmarge van 4 à 5 % (minder dan 1 % in 2004) begint dus vruchten af te werpen, al blijven wij het te ambitieus vinden. Voor 2005 rekenen we, dankzij het mooie dividend dat Mobistar uitkeert, op een winst per aandeel van 0,41 EUR en voor 2006 van 0,66 EUR per aandeel.

Hoewel we twijfelen aan de haalbaarheid van het herstelplan, mag dit correct gewaardeerde aandeel in portefeuille blijven. De groep gaat 8,2 % van haar eigen aandelen vernietigen (een deel van het pakket van ex- referentieaandeelhouder Sidmar), waardoor de winst over minder aandelen moet verdeeld worden. Voorts denken we dat er vroeg of laat een bod op Telindus komt. Rekening houdend met de waarde van de Mobistar-participatie (zo’n 5,5 EUR per aandeel), van het vastgoed en van de beschikbare kasmiddelen zou de eventuele overnemer er bij de huidige koers de netwerkactiviteiten nagenoeg gratis bovenop krijgen.

Deel dit artikel