Analyse
Advanced Neuromodulation 12 jaar geleden - woensdag 12 januari 2005

Het Amerikaanse ANSI kreeg de toestemming om zijn eerste inplantbare en herlaadbare ruggenmergstimulator te verkopen.

Koers op het moment van de analyse : 38,58 USD

Bevestigt zijn leiderpositie

Het Amerikaanse Advanced Neuromodulation (ANSI), dat gespecialiseerd is in chronische pijnbehandeling, kreeg van de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten de toestemming om zijn eerste inplantbare en herlaadbare ruggenmergstimulator, Genesis® RC, te verkopen. Zo werkt het bedrijf zijn technologische achterstand weg tegenover zijn concurrent Advanced Bionics (AB) die in april 2004 als eerste een herlaadbaar toestel op de markt bracht.
Hoewel Genesis® RC 50 % groter is, biedt het een aantal voordelen tegenover het product van zijn concurrent. Het heeft een 50 % grotere capaciteit dan AB en een levensverwachting van 7 jaar bij volle vermogen tegenover slechts 5 jaar bij een gemiddeld vermogen voor de stimulator van AB. Daarenboven zou het door AB ontwikkelde product een paar problemen sinds zijn recente commercialisering hebben gekend. Sommige toestellen moesten uit de handel worden genomen wegens oververhittings- en brandwondengevaar bij het herladen. Een belangrijk minpunt want het gaat om toestellen die in het lichaam van de patiënten worden ingeplant.
Ondanks de voordelen die de nieuwe stimulator van ANSI lijkt te bieden, wil de onderneming nog een stap verder gaan en zou ze zeer binnenkort een aanvraag indienen voor een kleiner en nog krachtiger herlaadbaar toestel van de tweede generatie. De verkoop zou vanaf dit jaar kunnen beginnen.
Dankzij de lancering van zijn eerste herlaadbare stimulator kan ANSI het volledigste aanbod voor ruggenmergstimulatie op de markt aanbieden.

Het Amerikaanse bedrijf bevestigt trouwens zijn leiderspositie door zeer snel in te spelen op de concurrentiedruk van AB. Hoewel ANSI marktaandeel voor neurostimulatie blijft winnen, rijzen er vragen over de impact van de toenadering tussen Advanced Bionics en een onderneming van de omvang van het Amerikaanse Boston Scientific. Houden.

Deel dit artikel