Analyse
Vedior 13 jaar geleden - maandag 29 november 2004

De Nederlandse uitzendgroep is erop gebrand maximaal te profiteren van het veelbelovende marktsegment van de gespecialiseerde arbeid.

Koers op het moment van de analyse : 12,72 EUR

Meer dan gemiddeld groeipotentieel

De laatste jaren zat er weinig schwung in de uitzendsector en hoewel de economie nu iets beter draait, zijn we inzake activiteit en rendabiliteit nog ver van de pieken van 2000. Maar het streven van de bedrijven naar meer flexibiliteit en de grote deregulering van de arbeidsmarkt staan borg voor een mooie groei van de uitzendsector in de komende jaren. Bij Vedior genereert de gespecialiseerde interimarbeid (IT, gezondheid, boekhouding, opvoeding, engineering) 33 % van de omzet en 53 % van het bedrijfsresultaat. Die tot nog toe minder goed ontwikkelde markt profiteert nu van de expansie van de dienstensector en zal sneller groeien dan de algemene uitzendarbeid (arbeiders, administratief personeel). Vedior mikt dan ook steeds meer op het gespecialiseerde segment dat over zowat 15 jaar voor 70 % van de omzet zou kunnen instaan. Voor het moment profiteert de groep overigens al van het feit dat ze sterker op deze markt aanwezig is dan haar concurrenten aangezien we in een opgaande fase van de conjunctuur zitten. Dat zal de marges ten goede komen (Vedior mikt op 5 à 6 % over 3 of 4 jaar, tegen 3,5 % nu, een volgens ons haalbare kaart). Voor dit jaar blijven we na het derde kwartaal op een verlies van 1,05 EUR per aandeel rekenen omwille van de zware goodwillafschrijvingen. Voor 2005 mikken we op een winst van 0,85 EUR (rekening houdend met IFRS -normen).

Bij Vedior ligt het groeipotentieel hoger dan het sectorgemiddelde dankzij de gespecialiseerde activiteiten, maar het aandeel is duur en in Frankrijk en Nederland (samen 50 % van de omzet) blijft de uitzendmarkt moeilijk, al zit er ook daar vooruitgang in. Houden.

 

Deel dit artikel