Analyse
Kort nieuws 13 jaar geleden - zondag 10 oktober 2004
Wat is er gebeurd tussen 4 en 8 oktober? Meer nieuws over aandelen...

Koersvariaties tussen 4 en 8 oktober 2004

· De almaar stijgende vrachtprijzen en het tekort aan olietankers stuwen de koers van CMB (154 EUR; +7,7 %) van record naar record. Erg goede resultaten in het verschiet, maar de koers houdt daar o.i. al ruimschoots rekening mee. Verkopen.
· Spector (8,62 EUR) wipte 15,9 % hoger op het nieuws van de samenwerking met het Japanse Fuji en Microsoft. Niet kopen.
· Agfa-Gevaert (23,27 EUR; onveranderd) verwierf het Franse Symphonie On Line, gespecialiseerd in informatiesystemen voor ziekenhuizen, een snel groeiende markt. Houden.
· De vroegere nummer 2 van Chrysler, die heel wat ervaring heeft met herstructureringen, komt aan het hoofd van het merk Volkswagen (23,94 EUR; +7,8 % VZ). Te vroeg om te kopen. Houden.
· EADS (22,83 EUR; +3,8 %) neemt Racal (defensiesystemen) in de VS over en waagt zich daarmee verder op het terrein van zijn aartsrivaal Boeing. Goede zet, maar duur aandeel. Niet kopen.
· AstraZeneca (2 165 p.; -5,5 %) staat er niet zo goed voor. Na Exanta, loopt nu ook de lancering van Galida (diabetes) minstens een jaar vertraging op. Niet kopen.
· Geruchten over een mogelijk bod door Thyssen duwden Corus (54 p.) 3,4 % hoger. Houden.
· Crédit Suisse (42,2 CHF; +3,9 %) wil de verkoop van dochter Winterthur bespoedigen, een o.i. goede beslissing. Koopwaardig.
· DaimlerChrysler (34,1 EUR; -0,6 %) zet 0,4 EUR per aandeel opzij om de kosten i.v.m. de problemen bij dochter  Mitsubishi Fuso (industriële voertuigen) te dekken. Houden.

 

Deel dit artikel