Analyse
BVRP 13 jaar geleden - vrijdag 1 oktober 2004

De France producent van communicatiesoftware is op de goede weg voor een uitstekend jaar 2004.

Koers op het moment van de analyse : 12,42 EUR

Omzet schiet in het eerste halfjaar omhoog

Hoelang gaat BVRP nog door? Na de publicatie van goede resultaten voor 2003 wil de Franse producent van communicatiesoftware deze prestatie nog eens overdoen voor 2004. Voor de eerste jaarhelft realiseerde het Franse bedrijf een omzet van 27,4 miljoen EUR, hetzij een jaargroei van 26%. Deze groei is zeker in de eerste plaats te danken aan het externe groeibeleid – de omzetgroei bij een constante consolidatiekring was nog maar 10% – maar waarom ook niet, zolang dit beleid rendabel is? En rendabel is het zeker. Tijdens de eerste jaarhelft steeg het bedrijfsresultaat van BVRP op jaarbasis met maar liefst 165 % tot 3,2 miljoen EUR, hetzij een marge van 11,8 %. Die bedrijfsmarge is een stuk beter dan de 5,6 % van de 1ste helft van 2003 en de 8 à 10 % die de directie aanvankelijk voor het hele jaar 2004 had voorzien. BVRP heeft dit resultaat te danken aan haar goede OEM-verkoop (Original Equipment Manufacturer) die op een jaar tijd met 50 % steeg, meer bepaald in het mobiliteit/draadloze gamma. De OEM-verkoop groepeert de software die samen met de hardware van commerciële partners werd verkocht (producenten van computers, modems of nog mobilofoons) en waarvan de gerealiseerde marges hoger liggen dan bij de rechtstreekse verkoop van software aan klanten.

Voor de rest van het jaar zijn de vooruitzichten eerder goed en BVRP zal waarschijnlijk profiteren van de goede verkoop van computermateriaal en draagbare telefoons. De directie verhoogde haar bedrijfsmarge dan ook tot « minstens » 11 % voor het hele jaar. Op langere termijn (3 tot 4 jaar) streeft de directie naar een jaaromzet van 100 miljoen EUR, hetzij een gemiddelde jaargroei tussen 15 en 20 %, voor een nettomarge van 7 %, in vergelijking met een op meer dan 6,5 % geraamde nettomarge voor 2004.

BVRP bevestigt eens te meer de pertinentie van haar economische model en de vooruitzichten zijn bemoedigend. De koers is echter al sterk gestegen: + 26 % sinds het begin van het jaar en + 151 % sinds wij het aandeel volgen. Houden.

Deel dit artikel