Analyse
Brantano 13 jaar geleden - maandag 25 oktober 2004

De Belgische distributeur van schoenen en sportartikelen zet zijn expansie in het Verenigd Koninkrijk voort

Koers op het moment van de analyse : 35,15 EUR

Zeer behoorlijk omzetcijfer in het derde kwartaal

In het derde kwartaal steeg de omzet met 8,9 %. Daarmee bedroeg de groei in de eerste 9 maanden 5,8 %, cijfers die zeker gezien mogen worden. Vooral het Verenigd Koninkrijk presteerde boven verwachting (omzet in de bestaande winkels +10,1 %). Bovendien gaf de hausse van het pond tegenover de euro een extra duwtje in de rug. Ook in België deed de schoenen- en sportartikelendistributeur het zeker niet slecht. Zelfs in Nederland groeide de omzet in de bestaande winkels opnieuw. Enkel Denemarken bleef met een omzetdaling onder de verwachtingen.

Naar de toekomst toe blijft Brantano focussen op expansie in het UK waar in oktober nog 3 verkooppunten werden geopend en de komende weken nog een aantal openingen op stapel staan. In Denemarken werd in het derde kwartaal een winkel gesloten en zal er getracht worden met gerichte marketingacties het Brantano-concept beter te laten inburgeren.

Voor heel het jaar wordt de omzetdoelstelling (+2 à 3,7 %) gehandhaafd, o.i. een makkelijk haalbare kaart.

In afwachting van de resultaten over de eerste negen maanden (16/11) laten we onze winstramingen voor 2004 en 2005 ongewijzigd op 2,93 en 3,27 EUR per aandeel (rekening houdend met IFRS-normen). De vooruitzichten zijn goed en het aandeel is correct gewaardeerd. Kopen.

 

Deel dit artikel