Analyse
Topcall 13 jaar geleden - maandag 6 september 2004

Nieuw vijandig bod op de Oostenrijkse onderneming van messagingoplossingen.

Koers op het moment van de analyse : 3,91 EUR

Dicom wilt meespelen

De Oostenrijkse onderneming Topcall die gespecialiseerd is in unified messagingoplossingen, is het vijandige overnamebod dat Brain Force Software onlangs op haar lanceerde, nauwelijks vergeten of DICOM Group heeft er haar oog op laten vallen. Deze Zwitserse onderneming is gespecialiseerd in diensten en producten voor elektronisch documentenbeheer. Met deze overname kan ze haar aanbod met unified messagingsystemen uitbreiden. DICOM is bereid om 4 EUR cash per aandeel te betalen in een operatie die in november van dit jaar zou worden afgerond. De voorgestelde prijs vertegenwoordigt een premie van  17 % tegenover de laatste slotkoers van Topcall voor de bekendmaking van de overname.

Bij het initiatief van Brain Force uitte het management van Topcall zijn twijfels, maar dit bod omschrijft het als redelijk en interessant. Het raadt zijn aandeelhouders dan ook aan om de voorwaarden van DICOM te aanvaarden, temeer omdat de voorgestelde prijs interessanter is dan die van Brain Force die amper bereid was om meer dan 3,5 EUR per aandeel te betalen.

Vooraleer de operatie in november kan worden afgerond, moet Topcall het akkoord krijgen van de aandeelhouders die samen minstens 75 % van zijn kapitaal bezitten. Gezien de interessante prijs die DICOM voorstelt, zou deze drempel zonder al te veel moeite moeten kunnen worden gehaald. Deze prijs waardeert de Oostenrijkse onderneming immers op meer dan 30 maal de verwachte winst voor 2004.

Wij raden u dan ook aan om het bod te aanvaarden. We houden u uiteraard op de hoogte van de te volgen procedure om uw betaling te ontvangen. Houden in afwachting.

Deel dit artikel