Analyse
Innogenetics 13 jaar geleden - woensdag 18 augustus 2004

Het Gentse biotechnologiebedrijf  heeft nog een lange weg af te leggen !

Koers op het moment van de analyse : 12,64 EUR

Innogenetics maakt resultaten bekend

Innogenetics boekte in het tweede kwartaal bevredigende resultaten die veel beter waren dan in het eerste trimester. De omzet, die bijna uitsluitend op het conto komt van de divisie Diagnostics steeg met 16,5 %. Dat was te danken aan de toename met 8 % van de verkoop van eigen producten en vooral aan royalties en inkomsten uit licenties. Die verdubbelden bijna tegenover 2003, maar zijn ook gedeeltelijk niet recurrent. De divisie Diagnostics is al voor het vierde opeenvolgende kwartaal rendabel, maar de rendabiliteit kan toch nog beter. Bij de divisie Therapeutics steeg het verlies met 20 %, als gevolg van aanzienlijke kosten voor onderzoek en ontwikkeling.
Al bij al komt het halfjaarverlies uit op een forse 0,36 EUR per aandeel. Door deze verliezen en door de aankoop van bepaalde patenten, had het bedrijf in juni nog slechts 29,5 miljoen euro in kas, tegenover nog 43,5 miljoen op het einde van 2003. De groep heeft er dan ook alle belang bij om tussen nu en eind dit jaar een partner te vinden die met een forse kapitaalinjectie de niet-strategische projecten (LyphoDerm, Inno 201 et 202). van de divisie Therapeutics kan financieren. Zoniet zal de groep zelf, net als in december 2003, opnieuw een kapitaalverhoging moetendoorvoeren.

Op basis van de cijfers van het tweede kwartaal lijkt het vooropgezette doel van een omzetgroei met 15 % haalbaar, net als een kleiner bedrijfsverlies. Maar bij de ontwikkeling van het paradepaardje van de divisie Therapeutics – een vaccin tegen hepatitis C – is er geen enkele concrete vooruitgang. En in de divisie Diagnostics blijft de rendabiliteit te sterk afhankelijk van de wisselende inkomsten van de verkoop van licenties. Het aandeel is dus riskant en duur. Niet kopen.

Deel dit artikel