Analyse
Kortnieuws 13 jaar geleden - zaterdag 24 juli 2004
Wat is er gebeurd tussen 19 en 23 juli ? Nieuws over enkele aandelen ...

· UCB (-3,1 % ) heeft zijn “Films”, goed voor 12 % van de omzet verkocht, een stap in de heroriëntering van de groep op haar farmatak. Niet kopen.
· Kwartaalresultaten van General Motors (-1,5 %) zonder verrassingen. Helaas blijft de groep in de VS marktaandeel verliezen. Gezien de enorme stocks in Noord-Amerika zal ze de komende maanden ook meer geld aan promotie moeten spenderen, wat de marges onder druk zal zetten. Houden.
· Valeo (+0,8 %) lijkt de stijging van de grondstoffenprijzen goed te verteren en boekte mooie kwartaalresultaten. Houden.
· Danone (-0,4 %) publiceerde goede kwartaalcijfers en trekt zijn omzetverwachtingen voor heel 2004 op (zo’n 7 % interne groei). De bedrijfsmarge zou opnieuw verbeteren en er zou een oplossing voor de (minder winstgevende) divisie “Koekjes” gezocht worden. Te duur voor een aankoop. Houden.
· Coca-Cola (-10,7 %) boekte in het 2de kwartaal 18 % meer winst per aandeel. Dat was grotendeels te danken aan het gunstige dollareffect, want de verkochte volumes stegen slechts met 1 %. Afblijven.
· De winst per aandeel van Roche (+1,6 %) is in het 1ste halfjaar meer dan verdubbeld dankzij een forse meerwaarde op de participatie in Genentech. In de 2de helft wordt een meerwaarde geboekt op de verkoop van de OTC-poot. Duur aandeel. Niet kopen.
· AstraZeneca (+5,1 %) boekte in het 1ste halfjaar 5 % meer omzet (constante wisselkoersen) en laat zijn winstvooruitzichten 2004 ongewijzigd. Niet kopen.
· SAP (+0,8 %) boekte in het 2de kwartaal 15 % meer omzet (waarvan 63 % in de VS) en 14 % meer courante winst per aandeel, maar trekt de winstcijfers voor 2004 niet op. Duur aandeel. Niet kopen.
· Banco Santander (-5,4 %) zag zijn halfjaarwinst met 48 % stijgen. Ze neemt de Britse Abbey National over (1 aandeel +31 pence tegen 1 aandeel Abbey), maar of het bod lukt, is niet zeker. Houden.

Deel dit artikel