Analyse
Brantano 13 jaar geleden - dinsdag 20 juli 2004
De halfjaarresultaten van Brantano liggen in de lijn der verwachtingen. De groep blijft vooral hoge ogen gooien in het Verenigd Koninkrijk.

Koers op het moment van de analyse : 31,10 EUR

Brantano boekt 4,2 % meer omzet in eerste semester

In het eerste semester steeg de omzet van schoenen- en sportkledingdistributeur Brantano met 4,2 %. De groei was echter uitsluitend te danken aan de mooie prestaties in het UK, inmiddels de belangrijkste afzetmarkt van de groep (48,6 % van de omzet). In BelgiĆ« en Luxemburg (43,7 %) daalde de omzet wegens het kleiner aantal winkels (-3) en de tijdelijke sluiting van 2 andere vestigingen (brand). De vergelijkbare omzet (de winkels die al meer dan 12 maanden open zijn) nam nog wel lichtjes toe (+0,4 %), maar dat cijfer ligt wel een stuk lager dan bij concurrent Torfs bijvoorbeeld (+7,2 %). In Nederland lijkt de situatie voort te verbeteren : terwijl de detailhandel er maand na maand inkrimpt, was de omzetdaling bij Brantano enkel het gevolg van winkelsluitingen. In Denemarken ten slotte viel de forse omzetdaling (-9,1 %) grotendeels te verklaren door een ander soldenbeleid. Wat de tweede helft van het jaar betreft, ligt de focus van de expansie op het UK met nog 7 winkelopeningen. In BelgiĆ« vielen de solden, ondanks de betere start dan in 2003, toch iets tegen wegens het slechte weer. Voor heel 2004 blijft Brantano bij zijn eerdere prognoses, wat ons best haalbaar lijkt.

24 augustus worden de volledige halfjaarresultaten bekendgemaakt en zal duidelijk worden wat de impact is van de nieuwe Europese boekhoudregels (IFRS). In afwachting laten we onze winstramingen voor 2004 en 2005 ongewijzigd op 2,20 en 2,50 EUR per aandeel. Voorlopig kopen we dit correct gewaardeerde aandeel nog niet.

 

 

Deel dit artikel