Analyse
Natuzzi 13 jaar geleden - maandag 14 juni 2004

Voor zijn eerste kwartaal 2004 boekte de Italiaanse producent van lederen zetels Natuzzi een omzet van 191,8 miljoen euro.

SECTOR:   meubelen
BEURS:     New York
KOERS:     10,80 USD
RISICO:    ***

Voor zijn eerste kwartaal 2004 boekte de Italiaanse producent van lederen zetels Natuzzi een omzet van 191,8 miljoen euro. Dat is 4,5 % meer dan tijdens het eerste kwartaal 2003. De onderneming heeft deze vooruitgang in de eerste plaats te danken aan het commerciële succes van Italsofa, een instapgamma van canapés, en in mindere mate ook aan de integratie van de verkoop van Kingdom of Leather, een meubelketen die Natuzzi in mei 2003 overnam. De Europese verkoop is nog altijd de belangrijkste motor achter deze groei. Nog bemoedigender dan de omzetgroei is de evolutie van het bedrijfsresultaat. Dit kende een jaargroei van 7 % en steeg tot 13,8 miljoen euro. Dit is zeker een goede prestatie rekening houdend met de huidige zwakke dollar, een munt waarin Natuzzi bijna de helft van haar verkoop realiseert, en met de druk op de prijzen door de Aziatische concurrenten die lagere productiekosten hebben.

Hoewel deze factoren op korte termijn nog op de resultaten kunnen wegen, blijven we vertrouwen hebben in het groeipotentieel op lange termijn van Natuzzi. Ondanks het feit dat de context momenteel weinig gunstig is voor de onderneming, blijft ze investeren in de commercialisering van nieuwe producten en ook en vooral in de uitbouw van haar commercieel net. In Italië opende Natuzzi maar liefst 11 nieuwe winkels naast de al bestaande 126 verkooppunten. Buiten Italië is de ontwikkeling nog indrukwekkender. Het aantal verkooppunten evolueerde er de voorbije twaalf maanden van 71 naar 116. Hoewel deze uitbreiding aanvankelijk een zeer grote kost vertegenwoordigt, is ze niettemin onontbeerlijk voor de toekomstige groei van de groep. Natuzzi realiseert bemoedigende resultaten in een nochtans moeilijke context en blijft verder investeren in de uitbouw van haar commerciële ruimte. Deze tekenen wekken vertrouwen in de toekomst van de groep. KOPEN.

Deel dit artikel