Analyse
Lagardère 13 jaar geleden - maandag 7 juni 2004

Lagardère bezit nog 15 % van het kapitaal van vliegtuigbouwer en defensiespecialist EADS, maar is vooral actief in de media.

SECTOR: media en vrije tijd
BEURS: Parijs
KOERS: 50,20 EUR
RISICO: ****

Lagardère bezit nog 15 % van het kapitaal van vliegtuigbouwer en defensiespecialist EADS, maar is vooral actief in de media (boeken, pers, audiovisuele media, distributie). Om in regel te zijn met de Europese concurrentieregels gaat de groep 60 % van de zopas overgenomen uitgeverij Editis (ex Vivendi Universal Publishing) verkopen. Maar ze heeft nog voldoende interessante activa zoals Larousse die borg staan voor een toename van de rendabiliteit van de divisie boeken en van de mediapoot in het algemeen. Dit jaar zou het bedrijfsresultaat in deze divisie met 4 à 8 % moeten groeien

En de komende jaren wil de groep een van de drie grote namen van de sector worden. Om dat te bereiken zal ze op zoek moeten naar allianties en overnames. In de audiovisuele media, een van de groeipolen van de groep, liggen de kansen niet voor het rapen, wat de prijzen dreigt op te drijven. Anderzijds vragen we ons af waarom Lagardère de geplande verkoop van de participatie in EADS blijft uitstellen nu de beurskoers gunstig is. De ambities van Arnaud Lagardère die zijn (overleden) vader is opgevolgd lijken te hoog gegrepen. Ze dreigen op chaotische en voor de aandeelhouders ongunstige overnamepogingen uit te lopen. Bovendien is het aandeel duur. Profiteer ervan om het aandeel te verkopen.

Deel dit artikel