Analyse
Kort nieuws 13 jaar geleden - dinsdag 13 april 2004

KORT NIEUWS


· Het verrast niet dat de aandeelhouders van Real Software (+17,1 %) het plan van Gores Technology goedkeurden. Profiteer van de stijging om te verkopen, mocht u dat nog niet gedaan hebben.

· Omega Pharma (+4,5 %) voegt aan zijn portefeuille een merk toe (wrattenmiddel Wartner) met een Europese dimensie. We verhogen onze winstraming van 1,77 naar 1,79 EUR per aandeel. Houden.

· Zoals verwacht zal Arcelor (-1,7 %) in Luxemburg tegen 2007 zowat duizend banen schrappen en investeren in staafstaal. Verkopen.

· Sodexho (-6,9 %) publiceert voor het 2de kwartaal van zijn boekjaar 2003-04 (afsluiting op 31/08) zwakkere resultaten dan voor het 1ste en de vooruitzichten voor het 2de halfjaar in de VS stellen teleur. Niet kopen.

· UBS (ongewijzigd) bevestigt dat het zijn inkomsten net meer dan het marktgemiddelde zal doen stijgen door te focussen op interne groei, maar sluit kleine overnames niet uit. Kopen.

· De omzet van LVMH (+0,5 %) zit iets boven de verwachtingen, dankzij de vraag uit de VS en Azië. De directie blijkt ook optimistischer over de winstgroei voor dit jaar. Gezien de koers: afblijven.

· De omzet van L'Oréal (+0,5 %) voor het 1ste kwartaal was zoals verwacht. Volgens vergelijkbare cijfers is er een stijging van 5,7 %, volgens reële cijfers 1,7 %. Niet kopen.

· Philips (+0,5 %) presteerde in het 1ste kwartaal heel wat beter (dankzij halfgeleiders en flatscreens), maar onder onze verwachtingen. Niet kopen.

 

Op de beurs van New York, die op paasmaandag (12/04) open was.

· General Motors (+0,4 %) werkt aan een nieuw herstructureringsplan voor Europa, waar zijn rendabiliteit langdurig negatief is, wat nog versterkt wordt door de prijzenoorlog. Ook in de VS woedt hevige concurrentie. Houden.

· Du Pont (+0,8 %) wil dit jaar 3500 jobs schrappen, in het kader van zijn rentabiliteitsplan. Tegen 2005 wil het 900 miljoen dollar besparen. Dit kwartaal zal een last van 0,17-0,19 USD per aandeel verrekend worden. In deze broze economische herleving blijven we liever af van dit aandeel.

 

Deel dit artikel