Analyse
Topcall 13 jaar geleden - maandag 8 maart 2004
TOPCALL

SECTOR: unified messaging
BEURS: Wenen
KOERS: 3,10 EUR
RISICO: ****

De 28 miljoen EUR omzet die Topcall bekendmaakte voor het boekjaar 2003, stemt overeen met onze verwachtingen, maar het bedrijfsresultaat ligt hoger dan de ramingen. Het management had amper vijf weken geleden een bedrijfswinst naar voren geschoven van 1,5 miljoen EUR, maar het bedrijf heeft nu een definitief resultaat bekendgemaakt van 1,65 miljoen EUR, dat is 10 % meer dan verwacht. We vermelden er ook bij dat het management dankzij dit resultaat een hoger dividend voorstelt (0,06 EUR) dan het een aantal weken geleden had voorzien (0,04 of 0,05 EUR).

Voor het huidige boekjaar mikt het bedrijf op relatief optimistische resultaten: een omzetstijging van ongeveer 7 % ten opzichte van 2003, wat het cijfer op ongeveer 30 miljoen EUR zou brengen. De bedrijfswinst zou ten minste met 10 % moeten groeien. Deze doelstellingen zijn volgens ons niet overdreven ambitieus en we denken dat Topcall alle troeven in handen heeft – kwaliteitsproducten, capabel management, efficiënt gebleken besparingsmaatregelen – om ze te overtreffen, ook al zou de wisselkoersevolutie die resultaten parten kunnen spelen.

We rekenen op een winst per aandeel van 0,14 EUR in 2004, tegenover 0,12 EUR in 2003. Gezien de koersstijging sinds begin dit jaar is het aandeel niet echt goedkoop. HOUDEN.

EVOLUTIE VAN TOPCALL IN EUR

 

Deel dit artikel