Analyse
Topcall 14 jaar geleden - maandag 12 januari 2004
TOPCALL

SECTOR: unified messaging
BEURS: Wenen
KOERS: 2,75 EUR
RISICO: ****

De Oostenrijkse fabrikant van unified messagingsystemen Topcall breidt verder uit in Oost-Europa met de vestiging van een filiaal in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het bedrijf is sinds maart 2002 aanwezig op de Hongaarse markt via een lokale distributeur en heeft nu beslist de teugels in eigen handen te nemen en zijn eigen werknemers in te zetten om de Hongaarse markt te bewerken. Na de overname van zijn distributeur Softex Telecom in Polen in oktober 2003 heeft Topcall daarmee een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van zijn activiteiten in Oost-Europa en zo zijn groeistrategie bevestigd.

De perspectieven voor de toetreding van Polen en Hongarije tot de Europese Unie vormen een belangrijke katalysator voor de investeringen in deze landen. Hoewel veel westerse groepen er gefaald hebben, moeten wij toch opmerken dat de Oost-Europese economie├źn in transitie op economisch vlak betere resultaten vertonen dan West-Europa en de OESO-landen. Topcall is volgens ons goed geplaatst om van deze uitbreiding te profiteren, niet alleen door zijn centrale ligging in Wenen, maar ook door de gereputeerde kwaliteit van zijn producten en diensten.

Indien verstandig beheerd, kan de toetreding tot een nieuwe Oost-Europese markt zoals Hongarije een interessante nieuwe groeimogelijkheid betekenen voor Topcall. Hoewel het 4de kwartaal meestal het beste van het jaar is, blijven wij toch liever voorzichtig rekening houdend met vroegere teleurstellingen. Bijgevolg houden wij onze ramingen ongewijzigd. HOUDEN.

EVOLUTIE VAN TOPCALL IN EUR

 

Deel dit artikel