Analyse
SCM Microsystems 13 jaar geleden - maandag 12 januari 2004
SCM MICROSYSTEMS

SECTOR: beveiligingsmodules
BEURS: Frankfurt
KOERS: 6,91 EUR
RISICO: *****

Het minste wat we kunnen zeggen, is dat de leverancier van beveiligingsmodules SCM Microsystems het zwaar te verduren heeft en het moeilijk heeft om opnieuw winstgevend te worden. Twee redenen kunnen deze situatie verklaren. Ten eerste wordt de concurrentie steeds groter op de Europese markt van beveiligingsmodules voor digitale TV en dat weegt op de omzetgroei. Ten tweede kent de verkoop van smart-card lezers voor PC en informaticanetwerken een vertraging in afwachting van nieuwe orders van de Amerikaanse federale autoriteiten.

Ook al zou de activiteit van SCM Microsystems op korte termijn geen opmerkelijk herstel moeten kennen en dus verlieslatend blijven, toch zijn er volgens ons verschillende redenen om optimistisch te zijn voor de lange termijn. Zo tracht SCM Microsystems sneller in te spelen op de vele technologische evoluties die zijn markt kenmerken en waardoor zijn producten al gauw achterhaald zijn. Daarom heeft het beslist de strijd aan te binden tegen de toenemende concurrentie in Europa door de lancering van diverse producten die hun eerste vruchten zouden moeten afwerpen vanaf het 2de halfjaar 2004. Het potentieel van de digitale TV is trouwens nog lang niet uitgeput, meer nog, in veel landen komt het systeem pas op. Ten slotte, nu de verkoop van de videoactiviteiten (Dazzle) aan Pinnacle Systems in juli 2003 het mogelijk gemaakt heeft een verlieslatende divisie van de hand te doen, beschikt SCM volgens ons over ruim voldoende financiële middelen om de huidige crisis te boven te komen in afwachting van betere tijden.

SCM Microsystems beschikt over belangrijke troeven om een rol te spelen op de markt van de digitale televisie maar wij verwachten de eerste winsten niet vóór 2005. HOUDEN.

EVOLUTIE VAN SCM IN EUR

 

Deel dit artikel