Analyse
Kort nieuws 14 jaar geleden - maandag 22 december 2003

KORT NIEUWS


· Solvay (+0,6 %) keert op 15 januari een interimdividend van 0,70 EUR netto uit (zie ook Onder ons). Dat is evenveel als vorig jaar, hoewel de winst over 2003 lager zal liggen dan in 2002. Een bemoedigend signaal. Kopen.

 

· UCB (+7 %) zal over 2003 met meer winst kunnen uitpakken dan verwacht dankzij de goede verkoop van de farmatak in het tweede semester. Daardoor kan het R&D-budget voor 2004 opgetrokken worden. We verhogen onze winstprognoses tot 2,30 EUR per aandeel voor 2003 en tot 2,40 EUR voor 2004, maar we laten ons advies ongewijzigd op houden.

 

· Zoals zijn concurrenten verkocht Interbrew (+0,8 %) in de eerste 11 maanden 6 % meer bier. Volgens de directie zal de stijging van de euro op het resultaat van het vierde kwartaal wegen. Houden.

 

· Systemat (+0,8 %) heeft zopas 2,2 % van zijn eigen aandelen teruggekocht van de holding Sofina (-0,3 %) die nu nog een klein percent van het kapitaal van de het informaticagroep bezit. U mag beide aandelen houden.

 

· Ackermans & van Haaren (-1,6 %) boekt een meerwaarde van 0,12 EUR op de verkoop van zijn participatie in Medisearch International. Houden.

 

· Telindus (-2,2 %) rondde twee kleine, maar strategisch interessante overnames af die de groep toegang geven tot de Belgische KMO-markt en tot Oost-Europa (Hongarije). Duur aandeel. Houden.

 

· Ahold (-1,2%) kon haar kapitaalverhoging met succes afronden, maar deelde mee dat de exclusieve onderhandelingen met Cencosud over de verkoop van Disco in Chili zijn afgesprongen. Gesprekken met andere geïnteresseerde partijen worden voortgezet. Niet kopen.

 

· Vinci (-3,7 %) wil het dividend met 20 % verhogen en bevestigde nogmaals de verwachtingen voor 2003. De Franse regering heeft zopas beslist om de privatisering van de Franse uitbaters van autosnelwegen, stop te zetten. Dat kan de expansiestrategie van Vinci beknotten, dat 17,7 % bezit in Autoroutes du Sud de la France en 65,3 % in Cofiroute. We zijn niet langer koper, maar u mag het aandeel wel houden.

 

· VNU (-1 %) heeft bevestigd dat de groei van de winst vóór goodwillafschrijvingen , wisselkoerseffecten en herstructureringslasten dit jaar zoals vooropgesteld tussen 6 en 9 % zal liggen. Wegens de stijging van de euro, de minderwaarde op de verkoop van Claritas en nieuwe herstructureringslasten zal de courante winst evenwel bijna , 40 % lager uitkomen. Houden.

 

· Volkswagen (VZ-aandeel onveranderd) hield goed stand ondanks de verlaging van de rating en de stijging van de euro. Na een erg moeilijk 2003 is er beterschap op komst. Goedkoop aandeel. Kopen.


Deel dit artikel