Analyse
Kapitaalverhoging bij Ahold 14 jaar geleden - maandag 1 december 2003

KAPITAALVERHOGING BIJ AHOLD…

De Nederlandse distributiegroep Ahold die als gevolg van diverse schandalen in moeilijkheden raakte, voert een kapitaalverhoging door. Mocht u nog aandelen hebben, dan raden we u aan om niet mee te doen.

Niet meedoen

· De kapitaalverhoging van Ahold loopt tot 10 december 2003. Elke drie aandelen Ahold geven de bezitter ervan het recht om er twee nieuwe te kopen tegen een prijs van 4,83 EUR per stuk. De rechten om de aandelen te mogen kopen, noteren tot woensdag 10 december op Euronext Amsterdam. Niet uitgeoefende rechten zullen op 11 en 12 december bij geïnteresseerde beleggers geplaatst worden. Indien de netto-opbrengst na kosten en taksen ervan meer dan 0,01 EUR per recht oplevert zal dit aan de aandeelhouders die hun rechten niet uitoefenden pro rata uitgekeerd worden, zoals ook gebruikelijk is in het Belgische systeem met scrips.

· Reeds geruime tijd geleden gaven we voor Ahold een verkoopadvies. Momenteel is (en blijft) ons advies "niet kopen". Als u toch nog aandelen Ahold zou hebben, dan raden we u aan om niet aan de kapitaalverhoging mee te doen. In dat geval kunt u uw rechten eventueel op de beurs verkopen. Vorige vrijdag noteerden ze tegen koersen die schommelden tussen de 0,78 EUR en de 0,98 EUR per recht. Als de kosten die met een verkoop van de rechten gepaard gaan echter hoger oplopen dan de opbrengsten ervan, dan wacht u gewoon beter het einde van de kapitaalverhoging af. Nadat Ahold dan de niet uitgeoefende rechten verkocht zal hebben, zult u er normaal nog een bedrag in baar geld voor krijgen.

 

Deel dit artikel