Analyse
Kort nieuws 14 jaar geleden - maandag 24 november 2003

KORT NIEUWS

· De kapitaalverhoging van Umicore (-1,6 %) tegen 52,60 EUR per nieuw aandeel kende een groot succes, vooral bij de buitenlandse beleggers. Houden.

· De kwartaalresultaten van GBL (-2,3 %) lagen in de lijn van de verwachtingen. Volgens de holding noteert het aandeel 17 % onder de intrinsieke waarde , maar als we daarin rekening houden met de reële waarde van de participatie in Bertelsmann, bedraagt de onderwaardering minstens 28 %. Houden.

· De marges van Real Software (-6,5 %) zijn in het derde kwartaal ineengestort door de laattijdige boeking van licentie-inkomsten en de druk op de prijzen. Door de schuldherschikking zal het aantal aandelen meer dan verviervoudigen. Niet kopen.

· Interbrew moest maar 0,2 % lager dankzij de forse hausse van de kwartaalwinst van zijn Russische dochter. Houden.

· Bij Roularta (-5,2 %) was het derde kwartaal conform de verwachtingen. Houden.

· Zurich Fin. Services (-4,8 %) boekte dankzij de verkoop van activiteiten en kostenreducties 19,4 % meer kwartaalwinst, maar de groei van de inkomsten blijft zwak. Niet kopen.

· Intel (-1,5 %) rekent op een verder herstel van de markt van halfgeleiders op grond van de gevoelige stijging van de technologie-uitgaven de laatste maanden. De omzet zou in het vierde kwartaal met twee cijfers groeien. Te duur om te kopen.

· Hilton (-4 %) bevestigt dat de hotelactiviteiten nog niet aan een herstel toe zijn. Voor de "weddenschappen en spelen" blijven de vooruitzichten goed. Goedkoop aandeel. Kopen.

· Philips (-6,3 %) verwacht dit jaar meer te besparen dan verwacht en is optimistischer. Duur aandeel. Niet kopen.

· L'Oréal (-2,4 %) : de overname van een kleine Japanse onderneming zal op korte termijn geen invloed hebben op de resultaten. Niet kopen.

 

Deel dit artikel