Analyse
Gucci 14 jaar geleden - maandag 17 november 2003

GUCCI

SECTOR: luxe
BEURS: Amsterdam
KOERS: 72,15 EUR
RISICO: **

Vijf maanden vóór de geplande terugkoop van Gucci-aandelen door de nr. 1 in gespecialiseerde distributie Pinault-Printemps-Redoute (PPR), hebben Domenico De Sole en Tom Ford, respectievelijk algemeen directeur en artistiek directeur, bekendgemaakt dat ze hun contract niet zouden hernieuwen. Wetende dat beiden ervoor gezorgd hebben dat Gucci 's werelds nr. 3 kon worden in luxegoederen, spreekt het voor zich dat dit bericht een koude douche was voor de aandeelhouders van Gucci en van PPR… Hun vertrek zal dus samenvallen met het einde van het bod van PPR op Gucci dat, ter herinnering, zal plaatsvinden tussen 22 maart en 30 april 2004. Ook al doen beide vertrekken vragen rijzen over de toekomst van het Florentijnse merk, toch brengen ze het bod van PPR op Gucci volgens de directie niet in het gedrang.

Diegenen die ons advies voor Gucci in oktober 2002 gevolgd hebben, mochten op 2 oktober 2003 genieten van een "uitzonderlijk dividdend" van 13,50 EUR en zouden op het einde van dit bod 85,52 USD per Gucci-aandeel aangeboden moeten krijgen. Hoewel het sop de kool waard was met een verwacht rendement van 15 % over 18 maanden bij gelijkblijvende wisselkoersen, dit is een jaarlijks rendement van ongeveer 10 %, heeft de devaluatie van de Amerikaanse dollar tegenover de euro de rentabiliteit van de belegging gekelderd en haar jaarlijkse prestatie herleid tot -3,4 %.

Enkel een stijging van de dollar ten opzichte van de euro tegen april 2004 zou onze belegging in Gucci weer wat kleur kunnen doen krijgen, een evolutie die nu nog moeilijk te voorspellen is. Aan diegenen die ons aankoopadvies in oktober 2002 opgevolgd hebben, raden wij dus aan de Gucci-aandelen te houden in afwachting van het bod van PPR. Enkel een stijging tot boven 85,52 USD zou ons er nog toe kunnen aanzetten te verkopen.

EVOLUTIE VAN GUCCI IN EUR

 

Deel dit artikel