Analyse
Kort nieuws 14 jaar geleden - maandag 27 oktober 2003

KORT NIEUWS


· Bij Brantano (-0,1 %) groeide de omzet de 1ste 9 maanden slechts 0,9 % en in de bestaande Belgische winkels daalde deze zelfs 1,8 %. Toch behoudt Brantano de reeds eerder verlaagde jaaromzetprognose. Houden.

 

· In Hongarije besteedt Spector (+2,3 %) de analoge fotofinishing uit en vormt ze Photo Hall om tot multimediawinkelketen. Koopwaardig; iets hoger risico.

 

· Real Software (-9,8 %) staat dichtbij een definitief akkoord met de banken. Een pak schulden zal omgezet worden in aandelen. Vijf banken zullen 76 % van de groep in handen krijgen. Te mijden.

 

· Electrabel (+0,2 %) heeft nog interesse in de overname van Distrigas en Fluxys maar wil geen gekke prijzen betalen. Houden.

 

· Adecco (-4,2 %) boekte puike resultaten in het 3e kwartaal (+30 %) en de 1ste 9 maanden van het jaar (+17,6 %), maar is pessimistisch voor de nabije toekomst. Niet kopen.

 

· Renault (-2,2 %) publiceert een mooie omzet in het 3e kwartaal dankzij zijn nieuwe modellen. Niet kopen tegen de huidige koers.

 

· De cijfers van Peugeot (-2,3 %) zijn dan weer minder mooi. Niet kopen.

 

· De kwartaalresultaten van DaimlerChrysler (-4,7 %) tonen aan dat de problemen van Chrysler nog steeds niet onder controle zijn. Wij verlagen onze ramingen voor deze sector en voorzien een totaalverlies in 2003. Houden.

 

· De omzet van Michelin (-5,8 %) over 9 maanden stemt overeen met onze verwachtingen en bevestigt onze ramingen voor de komende 18 maanden. Houden.

 

· Merck (-7,9 %) : resultaat iets lager dan verwacht. Bij gebrek aan groeipolen heeft de groep beslist 4 400 banen te schrappen en haar commerciële organisatie te herzien. De reorganisatie zal wegen op het resultaat van 2003 en belooft o.i. weinig belangrijke verbeteringen voor de toekomst. Niet kopen.

 

· Het kwartaalresultaat van Eli Lilly (+8,4 %) was zoals verwacht (winst +5 %). De verkoop (+13 %) bewijst dat de portefeuille geneesmiddelen het beter stelt. Kopen.

 

· Nestlé (-2,9 %) : kwartaalomzet in lijn met verwachtingen. Voor heel 2003 zou de omzet met 5 à 6 % moeten stijgen. Houden.

 

· Texas Instruments (+10 %) maakt een prima kwartaalresultaat bekend (0,24 USD winst per aandeel) dankzij de verkoop van GSM's en consumentenelektronica en dankzij besparingen. Duur aandeel. Niet kopen.

 

· Bij Aviva (-4,3 %) steeg de verkoop van levensverzekeringen en langetermijnspaarproducten weinig de 1ste 9 maanden van 2003. De toename van de verkoop buiten Groot-Brittannië stelt licht teleur. Houden.

Deel dit artikel