Analyse
Concord Camera 14 jaar geleden - maandag 8 september 2003
CONCORD CAMERA

SECTOR: fotografie
BEURS: Nasdaq
KOERS: 11,40 USD
RISICO: *****

Een jaar geleden hebben wij u het Amerikaanse bedrijf Concord Camera voorgesteld dat fototoestellen vervaardigt voor eigen rekening en voor rekening van derden. Het is dus tijd voor een eerste balans en het resultaat spreekt voor zich : het bedrijf heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. Daar waar tijdens het boekjaar 2001/2002 (afgesloten eind juni 2002) nog een verlies per aandeel van 0,19 USD geboekt werd, is de situatie nu fors verbeterd in het boekjaar 2002/2003 dat Concord net afgesloten heeft.

Ondanks een aantal tegenslagen zoals de staking in de havens van de Amerikaanse westkust of een moeilijk economisch klimaat, heeft Concord opnieuw een winst gerealiseerd. Op basis van een omzetstijging met 47 % tot 190 miljoen USD heeft het bedrijf een nettowinst per aandeel geboekt van 0,23 USD. Dit resultaat is in de eerste plaats te danken aan een strategie gericht op de ontwikkeling van goedkope en eenvoudige fototoestellen. Een strategie die Concord in staat heeft gesteld voortdurend marktaandeel te winnen ten koste van zijn concurrenten.

Als het economische herstel in de Verenigde Staten bevestigd wordt, zou Concord zijn ingeslagen weg de komende maanden en kwartalen ongetwijfeld moeten voortzetten. Zijn ideale positionering op de markt van digitale fotografie die in volle bloei is, de voorziene lancering van diverse nieuwe modellen, zijn verhoogde aanwezigheid in elektronicawinkels (Circuit City werd onlangs toegevoegd aan de lijst) en de ontwikkeling van de activiteit in Europa zijn allemaal factoren die zouden kunnen helpen.

De commerciƫle perspectieven van Concord Camera blijven erg aanlokkelijk maar het aandeel heeft ons inziens op twee Ơ drie jaar geen stijgingspotentieel meer aangezien onze koersdoelstelling bereikt werd. Ons advies wijzigt van KOPEN in VERKOPEN.

EVOLUTIE VAN CONCORD CAMERA IN USD

 

Deel dit artikel