Analyse
Beursklimaat 14 jaar geleden - maandag 15 september 2003

BEURSKLIMAAT

EVOLUTIE AUTOSECTOR


De voorzichtige uitlatingen van de constructeurs wogen op de aandelen uit de autosector die vorige week 1,9 % lager afklokte.

De grote wereldbeurzen hebben een zwakke week achter de rug. Nieuwe statistieken werden niet bekendgemaakt en de beleggers hadden alle tijd om over de slechte Amerikaanse werkgelegenheidscijfers te blijven piekeren. Europa geraakt niet uit het slop : in het tweede kwartaal boerde de economische activiteit andermaal achteruit, de export neemt af, de investeringen dalen en de privĂ© consumptie stagneert. De DJ Stoxx 50 sloot de week 1,7 % lager af. Grootste verliezers waren Amsterdam en Madrid met resp. -3,2 en -2,5 %. De Bel 20 kon de schade beperken tot -0,3 %.

Met het autosalon in Frankfurt stond de autosector volop in de belangstelling. De constructeurs toonden zich niet bijster optimistisch voor de laatste maanden van 2003 en hielden zich erg op de vlakte wat de vooruitzichten voor 2004 betreft. Dat leek niet erg naar de zin van de beleggers. Op ons aankooplijstje staat enkel Volkswagen (-6,3 % voor het aandeel VZ).

Deel dit artikel