Analyse
Kort nieuws 14 jaar geleden - dinsdag 22 juli 2003

KORT NIEUWS

· Electrabel (+0,2%) gaat de participatie (22 %) van EDF in CNR (goed voor 3 % van de Franse stroomproductie) overnemen en brengt daarmee haar deelname in CNR op 47,82 %. Houden.

· De halfjaarwinst van CMB (-0,6 %) lag 2,4 keer hoger dan in 2002 dankzij Euronav (olietransport) dat in het tweede kwartaal evenwel lager scoorde dan in het eerste. Bocimar leed andermaal verlies. Verkopen.

· Zoals verwacht profiteerde Exmar (+1,3 %) in het tweede kwartaal van de hogere transportprijzen voor gas en van de bijdrage van de tweede LNG-tanker. Het aandeel blijft duur. Enkel speculanten mogen het in portefeuille houden.

· Bij General Motors (+0,1 %) daalde de winst van de autotak in de VS met 94 %. Herstructureringen blijven aan de orde. Houden.

· SAP (-7,1 %) trekt de voor dit jaar verwachte marges iets op, maar de zwakke omzet maakt ons voorzichtig. Niet kopen.

· Philips (-3,5 %) sloot het tweede kwartaal met een omzetdaling en bedrijfsverlies+ af, maar maakt zich sterk over heel 2003 opnieuw met winst te kunnen uitpakken. De halfgeleiders zouden in het 4de kwartaal opnieuw winstgevend moeten zijn. Niet kopen.

· Nokia (-19,1 %) is na het zwakke tweede kwartaal pessimistischer dan verwacht voor de tak mobiele telefoons. De prijzen liggen onder druk en de nieuwe producten verkopen minder goed dan verwacht. Niet kopen.

· AGF (+1,7 %) wil zijn participatie in een bank voor vastgoedfinancieringen verkopen om zijn financiële structuur te verstevigen. Kopen.

· Volgens Suez (-0,1 %) vordert het herstelplan sneller dan gepland. Koopwaardig.

· Bij Alstom (-11,4 %) is de omzet in het eerste kwartaal 2003/04 fors gedaald. Voor de volgende 18 maanden zit er geen beterschap in. Niet kopen.

· Corus wipte 26,3 % hoger door speculaties op de verkoop van de aluminiumtak en door bemoedigende signalen i.v.m. de herfinanciering. Houden.

Deel dit artikel