Analyse
Beursklimaat 14 jaar geleden - dinsdag 22 juli 2003

BEURSKLIMAAT

EUROPESE VERZEKERINGSSECTOR


De verzekeringsaandelen trekken zich op aan het herstel van de beurzen.

De voorzichtige vooruitzichten van de technologiebedrijven die als eerste met kwartaalresultaten uitpakten, waren een koude douche voor de beleggers die na drie maanden van aantrekkende aandelenkoersen blijkbaar iets meer optimisme maanden verwacht hadden. Hier en daar lijkt men zelfs te vrezen dat de recente rally slechts een strovuur zal blijken te zijn. De Nasdaq verloor 3 %, terwijl de S&P 500 met 1,9 % achteruit boerde. De DJ EuroStoxx 50 ging 2,3 % lager, de Bel 20 beperkte de schade tot -0,7 %.

De situatie van fabrikanten van telecomuitrustingen zoals Nokia en Lucent blijft zorgwekkend, en Intel mag zich dan optimistisch tonen wat de marges betreft, het feit dat de technologie-investeringen maar niet terug op gang komen, is een streep door de rekening van de informaticabedrijven. De Europese verzekeringsaandelen lagen goed in de markt. Het betere beursklimaat komt hun aandelenportefeuille immers rechtstreeks ten goede. Aegon, en Aviva gingen 8,5 en 4,3 % hoger. Houden. Onze voorkeur gaat naar Axa dat status quo bleef.

Rekening houdend met de actualiteit kunnen we geen enkel van de hierna besproken aandelen voor aankoop aanbevelen. We verwijzen u daarom naar onze tabellen op p. 7-9. Met name in de financiƫle en in de energiesector vindt u een aantal koopwaardige aandelen. Ook enkele zorgvuldig geselecteerde cyclische aandelen komen voor aankoop in aanmerking.

Deel dit artikel