Analyse
Kort nieuws 14 jaar geleden - maandag 16 juni 2003

KORT NIEUWS

· In zijn businessplan 03-07 voorziet Deceuninck (-8 %) een gemiddelde omzetgroei van 5 % per jaar, en afbrokkelende marges. Niet kopen. Houden.

· De brand bij een van de filialen van Sioen (+5,5 %) zal weinig invloed hebben op de groepsresultaten. Kopen.

· Vanaf 23/06 zal Exmar, dochter van CMB (+1,9 %) op de beurs noteren. Allicht zal de som van beide meer waard zijn dan het huidige CMB. Houden.

· Zoals verwacht doet Numico (-1,3%) zijn vitaminedochter de deur uit om zich toe te spitsen op zijn basisactiviteiten en zijn schulden te verminderen. Wij blijven sceptisch. Verkopen.

· Eli Lilly (+6,6 %) bevestigt de voorziene jaarwinst en verwacht dat de VS Cymbalta (depressies) eind 2003 toelaten. Duur aandeel. Niet kopen.

· De oliesector (+0,6 %) profiteerde van het feit dat de OPEC haar productiequota behoudt. U mag Eni (+0,1 %) en Total (+3 %) kopen.

· Van 19/6 tot 2/7 kunt u intekenen op nieuwe aandelen Lafarge (-4 %) tegen 41 EUR. Aandeelhouders mogen meedoen. Meer details volgende week.

· Een winstwaarschuwing i.v.m. het tweede kwartaal deed Texas Instruments 14,1% lager belanden. Niet kopen.

· Volgens Thomson (-10,4 %) wordt de voor 2003 voorziene winst niet gehaald. Er komen herstructureringsmaatregelen. Niet meer kopen. Houden.

· Schneider (-2,5 %) wil het Zweedse TAC overnemen tegen een o.i. correcte prijs. Kopen.

Deel dit artikel