Analyse
Epcos 14 jaar geleden - maandag 2 juni 2003

EPCOS

SECTOR: elektron. componenten
BEURS: Frankfurt
KOERS: 11,41 EUR
RISICO: ****

De woorden van de financiële directeur van het Duitse Epcos buiten het rechtstreekse kader van een conferentie over de kapitaalmarkt in Frankfurt werden slecht onthaald door de beleggers. Resultaat : de koers van dit aandeel moest in één enkele sessie meer dan 7 % prijsgeven ! Concreet zou deze financiële directeur verklaard hebben een verlies voor dit kwartaal (af te sluiten op 30 juni) niet helemaal te kunnen uitsluiten omdat de laatste cijfers inzake de nieuwe orders erg teleurstellend bleken te zijn.

Om de gemoederen te bedaren, heeft het bedrijf onmiddellijk ontkend dat zijn financiële directeur een officieuze winstwaarschuwing gelanceerd zou hebben. In hetzelfde communiqué heeft Epcos echter wel erkend dat het nog steeds leed onder een zekere druk op de verkoopprijzen van elektronische componenten door de zwakke vraag van zijn klanten. Iedere raming op korte termijn lijkt dus aartsmoeilijk. Hoe het ook zij, deze informatie wijkt niet echt af van wat het bedrijf enkele weken geleden verklaarde bij de publicatie van de resultaten van het 2de kwartaal van zijn boekjaar dat eind september afgesloten zal worden.

Ook al sluiten wij een mogelijk verlies voor het huidige kwartaal niet uit, toch biedt Epcos volgens ons nog steeds interessante perspectieven op middellange termijn. Het zou dus moeten profiteren van zijn leidersstatus, met name voor de miniaturisatie van componenten voor GSM's, een markt waarop het voortaan samenwerkt met het Finse Nokia, onmiskenbare leider in mobiele telefoons. Bovendien zou de toename van elektronische componenten in alledaagse producten zoals de auto zijn groei moeten ondersteunen.

De reactie op de woorden van de financiële directeur lijkt ons overdreven. Wij herhalen ons laatste advies : KOPEN.

EVOLUTIE VAN EPCOS IN EUR

 

Deel dit artikel