Analyse
Kort nieuws 14 jaar geleden - maandag 19 mei 2003

KORT NIEUWS

· Quick (+4,3 %) slaagde er nog eens in om het eerste kwartaal met (een bescheiden) winst af te sluiten. Eind juni komt er een kapitaalverhoging : per twee aandelen kunnen de aandeelhouders intekenen op vijf nieuwe tegen 4,82 EUR per stuk. Niet kopen.

· Kinepolis (-4,8%) kreeg in de eerste vier maanden van dit jaar 5,5 % minder bezoekers. De groep verwacht verlies in het 1ste halfjaar en een nulresultaat voor gans 2003. Niet kopen.

· Solvus (+6,5 %) ziet de interimmarkt dit jaar niet verbeteren. We verlagen onze winstramingen. Houden.

· In het eerste kwartaal is de rendabiliteit van Bekaert (+4,7 %) verder verbeterd. De productie van zonnepanelen wordt afgestoten. Een mislukt project dat toch nog een meerwaarde van ± 0,23 EUR per aandeel oplevert. Kopen.

· Zoals verwacht, steeg de omzet van Omega Pharma (+5,8 %) in het eerste kwartaal met 36 %, maar daalde de winst met 7 %. De groep bevestigt de vooruitzichten 2003. Houden.

· In het 1ste kwartaal daalde de omzet van Ahold (+18,1 %) met 11,3 % (exclusief joint ventures), maar zonder valuta-effecten steeg hij met 4,6 %. Profiteer van de hausse om te verkopen.

· Wolters Kluwer (-1,7%) : omzet -15 % en verlies van 0,14 EUR per aandeel in het eerste kwartaal. Er komen nieuwe besparingen. In het zog van het management hebben we onze winstverwachtingen fors verlaagd. Houden.

· Roularta (+4,9 %) : goede kwartaalresultaten, maar het aandeel is nu duur. Houden, maar niet meer kopen.

· Uit de kwartaalresultaten van Fiat (-0,6 %) blijkt andermaal de noodzaak van een herstructurering. Houden.

· UBS (+9,5 %) boekte in het eerste kwartaal opnieuw winst. Duur aandeel. Afblijven.

· Ondanks de daling van de kwartaalomzet bij Axa (+2,4 %) blijven de vooruitzichten goed. Kopen.

· Bij Credit Lyonnais (+1,7 %) is de winst per aandeel in het eerste kwartaal zoals verwacht lichtjes gedaald. Het bod van Crédit Agricole loopt af op 26 mei. Verkopen.

· Repsol (+1,9 %) boekt betere kwartaalresultaten dan verwacht dankzij de hoge olieprijs en beterschap in Argentinië. Duur aandeel. Niet kopen.

· LVMH (+9,2 %) minimaliseert de impact van de sarsepidemie. Niet kopen.

· Intel (-0,4 %) bevestigt zijn winst- en omzetverwachtingen voor het 2de kwartaal. Duur aandeel. Niet kopen.

· Hilton  (+2,1 %) boekte in de eerste vier maanden 25 % minder winst (oorlog in Irak en sars), maar de jaarresultaten zouden conform de verwachtingen zijn. Kopen.

· Suez (+3,9 %) verkoopt 75 % van Northumbrian om zijn schuldenlast te verminderen. Kopen.

Deel dit artikel